18 dec 2015 09:16

18 dec 2015 09:16

Dom mot kattplågare idag

SKÖVDE: Dödade ett stort antal katter

Den Skövdebo som riskerar att dömas till fängelse för att ha plågat ihjäl ett stort antal katter får sin dom i dag.

Kammaråklagare Jennifer Hasselroth yrkade i sitt slutanförande under rättegången för ett par veckor sedan i Skaraborgs tingsrätt att Skövdebon skulle dömas till två års fängelse för djurplågeri. Mannen är misstänkt för att ha plågat 24 katter, varav 23 har dött. Enligt åklagaren utsatte mannen katterna för grovt våld. Han har kastat dem i väggen, sparkat på dem eller dränkt dem. En del av katterna har han vridit nacken av.

Under rättegången visade mannen stor ånger och sade att han inte kunde fatta vad han hade gjort, för egentligen tycker han om katter väldigt mycket.

Mannens försvarare, advokat Åsa Stomberg, yrkade i sitt slutanförande under rättegången på skyddstillsyn och att mannen skulle försättas på fri fot.

Efter överläggningar beslutade också tingrätten att mannen, som varit häktad sedan i oktober, skulle försättas på fri fot i avvaktan på dom. Domen skulle meddelats för en vecka sedan, men sköts upp på grund av att tingsrätten hade hög arbetsbelastning.

Men på fredagsförmiddagen meddelas domen enligt uppgift från Skaraborgs tingsrätt.

Skövdebon har erkänt flertalet av de åtalade gärningarna eller omständigheterna kring dem. Däremot anser han att han har blandat ihop katter och att det inte handlar om 24, några av katterna har heller inte utsatts för långvarigt lidande.

Kammaråklagare Jennifer Hasselroth yrkade i sitt slutanförande under rättegången för ett par veckor sedan i Skaraborgs tingsrätt att Skövdebon skulle dömas till två års fängelse för djurplågeri. Mannen är misstänkt för att ha plågat 24 katter, varav 23 har dött. Enligt åklagaren utsatte mannen katterna för grovt våld. Han har kastat dem i väggen, sparkat på dem eller dränkt dem. En del av katterna har han vridit nacken av.

Under rättegången visade mannen stor ånger och sade att han inte kunde fatta vad han hade gjort, för egentligen tycker han om katter väldigt mycket.

Mannens försvarare, advokat Åsa Stomberg, yrkade i sitt slutanförande under rättegången på skyddstillsyn och att mannen skulle försättas på fri fot.

Efter överläggningar beslutade också tingrätten att mannen, som varit häktad sedan i oktober, skulle försättas på fri fot i avvaktan på dom. Domen skulle meddelats för en vecka sedan, men sköts upp på grund av att tingsrätten hade hög arbetsbelastning.

Men på fredagsförmiddagen meddelas domen enligt uppgift från Skaraborgs tingsrätt.

Skövdebon har erkänt flertalet av de åtalade gärningarna eller omständigheterna kring dem. Däremot anser han att han har blandat ihop katter och att det inte handlar om 24, några av katterna har heller inte utsatts för långvarigt lidande.