18 dec 2015 13:33

18 dec 2015 13:33

Fler vill bli språkvänner

SOCIALNÄMNDEN

Språkvänsverksamheten i Skövde som drogs igång i somras är mycket populär. Så populär att kommunen anställer en projektledare på tre år. Pengarna tas från tidigare överskott inom integration. Till i onsdags hade 70 matchningar gjorts med 140 nya och gamla Skövdebor.

– Det har vuxit väldeliga. Det ringer folk hela tiden. Jag har hört många som säger att det är kul, säger Elisabet Svalefelt (M), ordförande för socialnämnden.

Språkvänsverksamheten i Skövde som drogs igång i somras är mycket populär. Så populär att kommunen anställer en projektledare på tre år. Pengarna tas från tidigare överskott inom integration. Till i onsdags hade 70 matchningar gjorts med 140 nya och gamla Skövdebor.

– Det har vuxit väldeliga. Det ringer folk hela tiden. Jag har hört många som säger att det är kul, säger Elisabet Svalefelt (M), ordförande för socialnämnden.