18 dec 2015 13:44

18 dec 2015 13:44

Kultursatsar för integration

SOCIALNÄMNDEN

Utanförskap ska bli innanförskap med satsningen Kultur i Skövde.

Med projektet hoppas kommunen föra folk med olika kulturer och etnicitet närmare varandra. Till detta ska kulturen och Skövdes föreningar att användas. I mars ska en projektledare anställas på två år. Pengarna tas från tidigare överskott inom integration. Hur projektet ska se ut ska ut ska man ta reda på efter en analys i vår.

– Det här är innan början, säger chefen för sektor socialtjänst, Saeed Ardané.

Med projektet hoppas kommunen föra folk med olika kulturer och etnicitet närmare varandra. Till detta ska kulturen och Skövdes föreningar att användas. I mars ska en projektledare anställas på två år. Pengarna tas från tidigare överskott inom integration. Hur projektet ska se ut ska ut ska man ta reda på efter en analys i vår.

– Det här är innan början, säger chefen för sektor socialtjänst, Saeed Ardané.