18 dec 2015 09:59

18 dec 2015 09:59

Nya misstankar mot 43-åring

SKÖVDE: Pekas ut som huvudman i bagerihärvan

Den Skövdebo som pekas ut som huvudman i bagerihärvan och är häktad sedan i höstas för grova bedrägerier begärs häktad i ytterligare två veckor. Nu riktas också nya misstankar mot honom.

I oktober häktades den 43-årige Skövdebon misstänkt för sju fall av grovt bedrägeri och tre fall av grovt bokföringsbrott. Dessutom misstänktes han för ett par fall av försvårande av skattekontroll och bokföringsbrott av normalgraden.

Men utredningen mot mannen och ytterligare en inblandad, en 41-årig man, svällde och i november riktades nya misstankar mot dem. Skövdebon misstänktes för ytterligare fyra fall av grovt bedrägeri och två fall av skattebrott. Nu begär kammaråklagare Carin Kilhamn, Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, de två häktade i två veckor till. Dessutom har nya misstankar återigen riktats mot dem. För Skövdebon handlar det om ett fall av grovt bedrägeri i juni förra året. Eftersom nya misstankar tillkommit kommer Göteborgs tingsrätt att hålla omhäktningsförhandlingar i ärendet på måndag.

Ärendet har beskrivits som en bagerihärva och handlar om utredningar i olika bolag i bageri- och kafébranschen i Skåne, Halland, Östergötland och Värmland. SLA har i flera artiklar tidigare berättat om Skövdebon som redan 2009 dömdes till fängelse i 4,5 år för grova ekonomiska brott i en omfattande ekobrottshärva i Skövde.

I oktober häktades den 43-årige Skövdebon misstänkt för sju fall av grovt bedrägeri och tre fall av grovt bokföringsbrott. Dessutom misstänktes han för ett par fall av försvårande av skattekontroll och bokföringsbrott av normalgraden.

Men utredningen mot mannen och ytterligare en inblandad, en 41-årig man, svällde och i november riktades nya misstankar mot dem. Skövdebon misstänktes för ytterligare fyra fall av grovt bedrägeri och två fall av skattebrott. Nu begär kammaråklagare Carin Kilhamn, Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, de två häktade i två veckor till. Dessutom har nya misstankar återigen riktats mot dem. För Skövdebon handlar det om ett fall av grovt bedrägeri i juni förra året. Eftersom nya misstankar tillkommit kommer Göteborgs tingsrätt att hålla omhäktningsförhandlingar i ärendet på måndag.

Ärendet har beskrivits som en bagerihärva och handlar om utredningar i olika bolag i bageri- och kafébranschen i Skåne, Halland, Östergötland och Värmland. SLA har i flera artiklar tidigare berättat om Skövdebon som redan 2009 dömdes till fängelse i 4,5 år för grova ekonomiska brott i en omfattande ekobrottshärva i Skövde.