18 dec 2015 20:34

18 dec 2015 20:34

Sång för Musikhjälpen

SKÖVDE: Tankeväckande musikteater för välgörenhet

För tredje året arrangerar Sara Annala och hennes vänner en konsert i St: Matteuskyrkan i Södra Ryd. Intäkterna går till Musikhjälpen.

Konserten har lockat en hel del åhörare till kyrkan på fredagskvällen. Entrén är gratis men en frivillig pengasumma kan man ge som går oavkortat till Musikhjälpens projekt. I år är temat för insamlingen de klimatrelaterade katastrofer som gör att människor tvingats fly från torka, översvämningar och skyfall.

Musikgruppen vill också gärna se att fler engagerar sig för Musikhjälpen med egna arrangemang så att Skövde utmärker sig som en engagerad kommun.

Sara Annala är den som skrivit den lilla julsaga som håller ihop föreställningen. Det blandas friskt med musik, sång och dramatik samt lite dans. Historien hon skrivit handlar om personer som möts i en terapigrupp. Samtliga lider av ett syndrom som Sara Annala hittat på.

– Det kallas för DBJ, och betyder Dysfunktionellt Beteende kring Juletid, berättar hon.

– Vi har till exempel Doris som älskar julen över allt annat, hon är extremt julig och tomten är nästan en fadersfigur, säger Sara vidare. Och så har vi rollfiguren Anton som festar stenhårt alldeles ensam på ett hotell. ”Ett vinnande koncept” är hans paroll, berättar Sara Annala.

Konserten har lockat en hel del åhörare till kyrkan på fredagskvällen. Entrén är gratis men en frivillig pengasumma kan man ge som går oavkortat till Musikhjälpens projekt. I år är temat för insamlingen de klimatrelaterade katastrofer som gör att människor tvingats fly från torka, översvämningar och skyfall.

Musikgruppen vill också gärna se att fler engagerar sig för Musikhjälpen med egna arrangemang så att Skövde utmärker sig som en engagerad kommun.

Sara Annala är den som skrivit den lilla julsaga som håller ihop föreställningen. Det blandas friskt med musik, sång och dramatik samt lite dans. Historien hon skrivit handlar om personer som möts i en terapigrupp. Samtliga lider av ett syndrom som Sara Annala hittat på.

– Det kallas för DBJ, och betyder Dysfunktionellt Beteende kring Juletid, berättar hon.

– Vi har till exempel Doris som älskar julen över allt annat, hon är extremt julig och tomten är nästan en fadersfigur, säger Sara vidare. Och så har vi rollfiguren Anton som festar stenhårt alldeles ensam på ett hotell. ”Ett vinnande koncept” är hans paroll, berättar Sara Annala.