21 dec 2015 17:00

21 dec 2015 17:00

Turnering blev en flopp

SKÖVDE: Integrationsevenemang fick ställas in

Fältsekreterarna fick ställa in turneringen som skulle bidra till ökad integration.
– Det kanske inte har varit så lätt att få med nyanlända, säger ansvariga Sara Larsson.

Skövde kommun planerade en volleybollturnering för tjejer i årskurs 7-9. Tillställningen skulle hållas i Helenaskolans sporthall i måndags. Baktanken var att jämnåriga nyanlända personer och etablerade skövdebor skulle göra något roligt tillsammans. 16 av de sammanlagt 30 platserna bokades upp.

– Vi hade tre lag och turneringen såg ut att bli av, säger kollegan Emma Paulsson.

Idén med hela tillställningen fallerade när ingen nyanländ anmälde sig.

– Det kan bero på språket men det är klart det beror ju på flera olika saker, säger Sara Larsson.

Flera återbud

De ansvariga planerade ändå genomföra turneringen och förra veckan skickade de ut en lapp med information till deltagarna, vilken resulterade i flera återbud. Tillslut var det bara 11 deltagare kvar och då bestämde sig fältsekreterarna för att ställa in evenemanget.

– Vi kunde inte genomföra det, de som ville fick en annan aktivitet i stället, säger Emma Paulsson.

De som fortfarande ville hitta på något fick varsin biobiljett och ett restaurangbesök.

Nytt försök

De som står bakom evenemanget har inte gett upp hoppet men tror att de måste rikta sig till en annan målgrupp om de ska erbjuda en liknande aktivitet nästa år. Deras uppfattning är att killarna verkade mer intresserade när de var ute och informerade om evenemanget.

– Vi får göra ett nytt försök nästa år men då får vi tänka ett varv till. säger fältsekreteraren Sara Larsson

Skövde kommun planerade en volleybollturnering för tjejer i årskurs 7-9. Tillställningen skulle hållas i Helenaskolans sporthall i måndags. Baktanken var att jämnåriga nyanlända personer och etablerade skövdebor skulle göra något roligt tillsammans. 16 av de sammanlagt 30 platserna bokades upp.

– Vi hade tre lag och turneringen såg ut att bli av, säger kollegan Emma Paulsson.

Idén med hela tillställningen fallerade när ingen nyanländ anmälde sig.

– Det kan bero på språket men det är klart det beror ju på flera olika saker, säger Sara Larsson.

Flera återbud

De ansvariga planerade ändå genomföra turneringen och förra veckan skickade de ut en lapp med information till deltagarna, vilken resulterade i flera återbud. Tillslut var det bara 11 deltagare kvar och då bestämde sig fältsekreterarna för att ställa in evenemanget.

– Vi kunde inte genomföra det, de som ville fick en annan aktivitet i stället, säger Emma Paulsson.

De som fortfarande ville hitta på något fick varsin biobiljett och ett restaurangbesök.

Nytt försök

De som står bakom evenemanget har inte gett upp hoppet men tror att de måste rikta sig till en annan målgrupp om de ska erbjuda en liknande aktivitet nästa år. Deras uppfattning är att killarna verkade mer intresserade när de var ute och informerade om evenemanget.

– Vi får göra ett nytt försök nästa år men då får vi tänka ett varv till. säger fältsekreteraren Sara Larsson