22 dec 2015 16:50

22 dec 2015 16:50

En miljon kronor

SKARABORG: Pengar för flyktingarbete

1 060 000 kronor, det får åtta församlingar och pastorat i Skara stift dela på. Pengarna kommer från regeringen och ska hjälpa till att finansiera Svenska kyrkans verksamheter som riktar sig till flyktingar.

Kyrkan jobbar ständigt för att stötta nyanlända personer som har flytt från krig. På flera håll anordnas det språkcaféer, mötesplatser och andra liknande aktiviteter. I Skara stift fördelas pengarna mellan Norra Billings-, Ulricehamns-, Lugnås/Ullervads-, Skara-, Vara-, Mariestads-, Tidaholms-, Vänersborg/Väne-Ryrs församlingar och pastorat. Regeringen har beslutat att sammanlagt dela ut 105 miljoner kronor till olika organisationer för deras arbete med flyktingar.

Kyrkan jobbar ständigt för att stötta nyanlända personer som har flytt från krig. På flera håll anordnas det språkcaféer, mötesplatser och andra liknande aktiviteter. I Skara stift fördelas pengarna mellan Norra Billings-, Ulricehamns-, Lugnås/Ullervads-, Skara-, Vara-, Mariestads-, Tidaholms-, Vänersborg/Väne-Ryrs församlingar och pastorat. Regeringen har beslutat att sammanlagt dela ut 105 miljoner kronor till olika organisationer för deras arbete med flyktingar.