23 dec 2015 09:54

23 dec 2015 09:54

Ligger bakom fler traktorstölder?

SKÖVDE: Traktortjuvar omhäktade

Männen som misstänks för traktorstölden utanför Skövde är fortsatt häktade. Nu riktas också nya misstankar om andra traktorstölder mot i vart fall en av dem.

Tidigt på morgonen den 11 december stals en teleskoplastare, en lätt lastbil och två traktorer av märket John Deere på en gård mellan Igelstorp och Fjället. Det sammanlagda värdet på fordonen är fem miljoner kronor.

Polisen kunde senare samma dag gripa två män, 31 och 45 år gamla och utländska medborgare, som senare också häktades misstänkta för grov stöld. Men männen var inte ensamma. Ytterligare två män fanns med på platsen för gripandet, men de sprang till skogs när polisen kom.

31-åringen gick på tisdagen med på förlängd häktning. Det gjorde inte 45-åringen och därför hölls en omhäktningsförhandling. Men tingsrätten beslutade att även han ska vara fortsatt häktad till den 5 januari.

Under tisdagen riktades också nya misstankar mot honom.

– Via uppgifter från förhör med 45-åringen, där han gör vissa medgivanden, och normalt polisarbete har vi kunnat knyta honom till två traktorstölder i Norrköping. Dessutom har vi fått en dna-träff på honom från en traktorstöld i Kumla, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Tidigt på morgonen den 11 december stals en teleskoplastare, en lätt lastbil och två traktorer av märket John Deere på en gård mellan Igelstorp och Fjället. Det sammanlagda värdet på fordonen är fem miljoner kronor.

Polisen kunde senare samma dag gripa två män, 31 och 45 år gamla och utländska medborgare, som senare också häktades misstänkta för grov stöld. Men männen var inte ensamma. Ytterligare två män fanns med på platsen för gripandet, men de sprang till skogs när polisen kom.

31-åringen gick på tisdagen med på förlängd häktning. Det gjorde inte 45-åringen och därför hölls en omhäktningsförhandling. Men tingsrätten beslutade att även han ska vara fortsatt häktad till den 5 januari.

Under tisdagen riktades också nya misstankar mot honom.

– Via uppgifter från förhör med 45-åringen, där han gör vissa medgivanden, och normalt polisarbete har vi kunnat knyta honom till två traktorstölder i Norrköping. Dessutom har vi fått en dna-träff på honom från en traktorstöld i Kumla, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.