28 dec 2015 17:09

28 dec 2015 17:09

Fick klåda efter tatuering

SKÖVDE

En person har anmält att den fick problem med klåda och sår efter att ha tatuerat sig.

Hen hade gjort tatueringen på en studio i Skaraborg, men fick problem med hudförändringar, klåda och sårbildningar i delar av tatueringen.

Hudmottagningen vid Skas, Skövde, har anmält händelsen till Läkemedelsverket. Läkemedelsverket skriver i sin utredning att hudbesvär efter tatuering kan bero på färg som inte ullfyller lagstiftning kan ge oönskade effekter.

Hen hade gjort tatueringen på en studio i Skaraborg, men fick problem med hudförändringar, klåda och sårbildningar i delar av tatueringen.

Hudmottagningen vid Skas, Skövde, har anmält händelsen till Läkemedelsverket. Läkemedelsverket skriver i sin utredning att hudbesvär efter tatuering kan bero på färg som inte ullfyller lagstiftning kan ge oönskade effekter.