28 dec 2015 19:04

28 dec 2015 19:04

Trängregementet avskedar soldat

SKÖVDE: Soldat blir avskedad efter misshandelsdom

Personalansvarsnämnden avskedar en soldat från Trängregementet efter att han blivit dömd för misshandel.

En soldat sägs upp från sin tjänst vid Trängregementet, TrängR, i Skövde. Orsaken är att mannen blivit dömd för en misshandel som inträffade i Lund i december 2013. Domen har avkunnats vid Hovrätten över Skåne och Blekinge och mannen döms till samhällstjänst samt villkorlig dom. Misshandeln bestod i att soldaten sparkat och slagit en man på en restaurang.

Personalansvarsnämnden säger i sitt beslut om uppsägningen att det inte finns förtroende för honom att inneha en tjänst vid Försvarsmakten.

En soldat sägs upp från sin tjänst vid Trängregementet, TrängR, i Skövde. Orsaken är att mannen blivit dömd för en misshandel som inträffade i Lund i december 2013. Domen har avkunnats vid Hovrätten över Skåne och Blekinge och mannen döms till samhällstjänst samt villkorlig dom. Misshandeln bestod i att soldaten sparkat och slagit en man på en restaurang.

Personalansvarsnämnden säger i sitt beslut om uppsägningen att det inte finns förtroende för honom att inneha en tjänst vid Försvarsmakten.