29 dec 2015 16:16

29 dec 2015 16:16

Skövdebo anmäler sin vårdcentral

SKÖVDE: "Vården satte mitt liv på spel"

En man från Skövde anmäler nu sin vårdcentral samt sjukvårdsupplysningen. Han menar att felaktiga rutiner satt hans liv på spel, då man missat att han led av akut struplocksinflammation. Mannen fick senare intensivvård på Skaraborgs sjukhus, Skas.

Skövdebon anmäler sitt klagomål till Inspektionen för vård och omsorg. Han menar att bristfälliga rutiner på hans vårdcentral samt Sjukvårdsupplysningen utsatte honom för livsfara, han skriver att man inte lyssnat på honom som patient.

Mannen ringde 1177 för att berätta att han led av halsont efter en utlandsresa, han blev då uppmanad att söka sin vårdcentral. Här gjorde man bedömningen att han led av ett vanligt halsvirus och skickade hem honom. Senare får han feber och kräkningar.

Mannen får återigen besöka sin vårdcentral och får träffa läkare som inser allvaret. Mannen skickas då till Skas i ambulans där han intuberas för att kunna andas och får intensivvård.

Skövdebon anmäler sitt klagomål till Inspektionen för vård och omsorg. Han menar att bristfälliga rutiner på hans vårdcentral samt Sjukvårdsupplysningen utsatte honom för livsfara, han skriver att man inte lyssnat på honom som patient.

Mannen ringde 1177 för att berätta att han led av halsont efter en utlandsresa, han blev då uppmanad att söka sin vårdcentral. Här gjorde man bedömningen att han led av ett vanligt halsvirus och skickade hem honom. Senare får han feber och kräkningar.

Mannen får återigen besöka sin vårdcentral och får träffa läkare som inser allvaret. Mannen skickas då till Skas i ambulans där han intuberas för att kunna andas och får intensivvård.