04 jan 2016 15:32

04 jan 2016 15:32

10 plus 10 = teatervår

SKÖVDE: Teaterföreningens program klart

Tio teaterföreställningar. Lika många digitala visningar. Det bjuder vårens program hos Skövde teaterförening på.
– Uppdraget är att tillhandahålla scenkonst för alla, säger kultursekreteraren Anders Ericsson.

Även om det är vintrigt och vitt ute så är vårsäsongen här för Skövde teaterförening, både på stadsteatern och Digitala studion på Odeon. Förra årets program bjöd på såväl toppar som dalar publikmässigt.

– Vissa dalar var något för djupa. Våren kommer inte ge sådana dalar, säger Pelle Granbom, ordförande i Skövde teaterförening.

Programmet bjuder på tio teaterföreställningar och tio digitala visningar. Först ut är Pärlfiskarna i Digitala studion den 16 januari. Den direktsänds från Metropolitan i New York och är en opera av George Bizet. Den, liksom de andra visningarna, textas på svenska.

28 januari sänds Farliga förbindelser från National Theatre i London och den 30 januari sänds den första av tre operor av Giacomo Puccini: Turandot med Nina Stemme i titelrollen.

Den 10 februari gästar Lise & Gertrud Skövde stadsteater med Kiss your darlings som innehåller musik av bland annat Abba, John Lennon och Sting. Den 13 februari visas Medea från Kungliga Operan på Odeon. Det är en helt ny uppsättning med Daniel Börtz som tonsättare.

19 februari sätts Höstsonaten med bland andra Grynet Mollvig upp på stadsteatern. 25 februari visas Shakespeares Som ni vill ha det på Odeon. Jag är ett barnhemsbarn spelas i Frejasalen den 26 februari i ett samarbete med Teatervännerna i Skaraborg. Den 5 mars visas Manon Lescaut av Puccini på Odeon. 10 mars gästar Özz Nüjen och Måns Möller stadsteatern. Galenskaparnas & After Shaves 30-årsfesten går att se på Odeon den 18 mars. Katt på helt plåttak och En druva i solen sätts upp på Skövde stadsteater den 22 mars respektive 31 mars. Madama Butterfly av Puccini visas på Odeon den 2 april. Männen med rosa triangel, om förföljelsen av homosexuella under andra världskriget, spelas på stadsteatern den 6 april. Don Quijote från Bolsjojteatern och Elektra från Metropolitan visas på Odeon den 10 april respektive 30 april. På Skövde stadsteater avrundas vårsäsongen med Två kvinnor och havet den 11 april, den ges på finska men textas på svenska, My Fair lady den 13 april samt Brott och straff den 21 april.

Även om det är vintrigt och vitt ute så är vårsäsongen här för Skövde teaterförening, både på stadsteatern och Digitala studion på Odeon. Förra årets program bjöd på såväl toppar som dalar publikmässigt.

– Vissa dalar var något för djupa. Våren kommer inte ge sådana dalar, säger Pelle Granbom, ordförande i Skövde teaterförening.

Programmet bjuder på tio teaterföreställningar och tio digitala visningar. Först ut är Pärlfiskarna i Digitala studion den 16 januari. Den direktsänds från Metropolitan i New York och är en opera av George Bizet. Den, liksom de andra visningarna, textas på svenska.

28 januari sänds Farliga förbindelser från National Theatre i London och den 30 januari sänds den första av tre operor av Giacomo Puccini: Turandot med Nina Stemme i titelrollen.

Den 10 februari gästar Lise & Gertrud Skövde stadsteater med Kiss your darlings som innehåller musik av bland annat Abba, John Lennon och Sting. Den 13 februari visas Medea från Kungliga Operan på Odeon. Det är en helt ny uppsättning med Daniel Börtz som tonsättare.

19 februari sätts Höstsonaten med bland andra Grynet Mollvig upp på stadsteatern. 25 februari visas Shakespeares Som ni vill ha det på Odeon. Jag är ett barnhemsbarn spelas i Frejasalen den 26 februari i ett samarbete med Teatervännerna i Skaraborg. Den 5 mars visas Manon Lescaut av Puccini på Odeon. 10 mars gästar Özz Nüjen och Måns Möller stadsteatern. Galenskaparnas & After Shaves 30-årsfesten går att se på Odeon den 18 mars. Katt på helt plåttak och En druva i solen sätts upp på Skövde stadsteater den 22 mars respektive 31 mars. Madama Butterfly av Puccini visas på Odeon den 2 april. Männen med rosa triangel, om förföljelsen av homosexuella under andra världskriget, spelas på stadsteatern den 6 april. Don Quijote från Bolsjojteatern och Elektra från Metropolitan visas på Odeon den 10 april respektive 30 april. På Skövde stadsteater avrundas vårsäsongen med Två kvinnor och havet den 11 april, den ges på finska men textas på svenska, My Fair lady den 13 april samt Brott och straff den 21 april.