05 jan 2016 15:36

05 jan 2016 15:36

Misstänkta för traktorstöld fortfarande kvar i häktet

SKÖVDE: Åklagaren begärde åtalsförlängning

Männen som misstänks för traktorstölden utanför Skövde har begärts omhäktade ytterligare två veckor. De misstänks också för traktorstölder på andra håll i landet.

Den 11 december stals en teleskoplastare, en lätt lastbil och två traktorer av märket John Deere på en gård mellan Igelstorp och Fjället. Värdet på fordonen är fem miljoner kronor.

Greps i Lerdala

Polisen satte snabbt in stora resurser för att lösa den uppmärksammade stölden. Och senare samma dag kunde de två nu häktade männen, 31 och 45 år gamla och utländska medborgare, gripas i närheten av Lerdala. Skälet till att polisen kunde lokalisera dem var att det fanns en gps i teleskoplastaren. När polisen slog till stod lastaren på ett släp, kopplat till en lastbil.

Två flydde

Ytterligare två män fanns där men de hann fly. Polisen lyckades inte få fast dem trots att åtgärder snabbt vidtogs. Tull, gränspolis och rederier i södra Sverige kontaktades för att förhindra en flykt utomlands. Men med kort marginal hann männen försvinna, traktorerna har heller inte återfunnits.

Männen begärdes på tisdagen omhäktade i två veckor eftersom utredningen inte är klar. En av dem gick med på detta utan omhäktningsförhandling. Det var på tisdagseftermiddagen oklart om även den andre mannen gjorde det. Nytt datum för åtal blir i så fall den 19 januari.

Fler stöldmisstankar

En av männen misstänks för fler traktorstölder. Polisen har lyckats knyta honom till två traktorstölder i Norrköping och en i Kumla, bland annat med hjälp av dna.

Enligt uppgift till SLA kan nu även fler stöldmisstankar komma att riktas mot männen.

Den 11 december stals en teleskoplastare, en lätt lastbil och två traktorer av märket John Deere på en gård mellan Igelstorp och Fjället. Värdet på fordonen är fem miljoner kronor.

Greps i Lerdala

Polisen satte snabbt in stora resurser för att lösa den uppmärksammade stölden. Och senare samma dag kunde de två nu häktade männen, 31 och 45 år gamla och utländska medborgare, gripas i närheten av Lerdala. Skälet till att polisen kunde lokalisera dem var att det fanns en gps i teleskoplastaren. När polisen slog till stod lastaren på ett släp, kopplat till en lastbil.

Två flydde

Ytterligare två män fanns där men de hann fly. Polisen lyckades inte få fast dem trots att åtgärder snabbt vidtogs. Tull, gränspolis och rederier i södra Sverige kontaktades för att förhindra en flykt utomlands. Men med kort marginal hann männen försvinna, traktorerna har heller inte återfunnits.

Männen begärdes på tisdagen omhäktade i två veckor eftersom utredningen inte är klar. En av dem gick med på detta utan omhäktningsförhandling. Det var på tisdagseftermiddagen oklart om även den andre mannen gjorde det. Nytt datum för åtal blir i så fall den 19 januari.

Fler stöldmisstankar

En av männen misstänks för fler traktorstölder. Polisen har lyckats knyta honom till två traktorstölder i Norrköping och en i Kumla, bland annat med hjälp av dna.

Enligt uppgift till SLA kan nu även fler stöldmisstankar komma att riktas mot männen.