06 jan 2016 17:03

06 jan 2016 19:51

Rock and roll och 50-tal

SKÖVDE: Musikal på Stadsteatern

I tisdags hade Revymakarna premiär för sin föreställning ” The Buddy Holly story”. Salongen var fullsatt och publiken hade svårt att sitta still.

Revymakarna har tidigare presenterat uppsättningar som Grease, Hair och Cats. Denna gång var det dags för Buddy Holly att få sin historia berättad på Skövde stadsteater.

Följde sitt hjärta

Publiken fick följa med tillbaka till 50-talet och rockens fartfyllda värld. Berättelsen började på radiostationen KDAV, när Buddy Holly var i starten av sin karriär som musiker. Han gick sin egen väg och tillsammans med bandmedlemmarna i ”The Crickets” försökte han lämna countryn och i stället satsa på rock. De kämpade hårt för att få producenterna att förstå att de menade allvar.

Rock and roll

Ensemblen iscensatte Boddy Hollys konserter, förhållandet med hustrun Maria Elena Holly och fördomarna bandet mötte som vita rockartister. Fokuset låg dock på karriären och det spelades låtar som ”Peggy Sue”, ”That´ll be the day” och ”Send me some lovin´”.

Många besökare

Åskådarna hade svårt att sitta stilla, de höll takten med både nickningar och klappningar. Anette Kristiansson från Mariestad satt i publiken. Hon är bekant med en i teatersällskapet men det var inte därför hon gick på premiären.

– Jag gillar musiken, säger Anette Kristiansson.

Revymakarna har tidigare presenterat uppsättningar som Grease, Hair och Cats. Denna gång var det dags för Buddy Holly att få sin historia berättad på Skövde stadsteater.

Följde sitt hjärta

Publiken fick följa med tillbaka till 50-talet och rockens fartfyllda värld. Berättelsen började på radiostationen KDAV, när Buddy Holly var i starten av sin karriär som musiker. Han gick sin egen väg och tillsammans med bandmedlemmarna i ”The Crickets” försökte han lämna countryn och i stället satsa på rock. De kämpade hårt för att få producenterna att förstå att de menade allvar.

Rock and roll

Ensemblen iscensatte Boddy Hollys konserter, förhållandet med hustrun Maria Elena Holly och fördomarna bandet mötte som vita rockartister. Fokuset låg dock på karriären och det spelades låtar som ”Peggy Sue”, ”That´ll be the day” och ”Send me some lovin´”.

Många besökare

Åskådarna hade svårt att sitta stilla, de höll takten med både nickningar och klappningar. Anette Kristiansson från Mariestad satt i publiken. Hon är bekant med en i teatersällskapet men det var inte därför hon gick på premiären.

– Jag gillar musiken, säger Anette Kristiansson.