07 jan 2016 09:47

07 jan 2016 09:47

Anhölls efter inbrott

NYHETER: Försökte köra ifrån polisen

Två män anhölls misstänkta för stöld på en bilfirma natten till torsdagen. Männen kunde stoppas av polis i centrala Skövde efter en kortare biljakt.

Strax efter klockan ett, natten till torsdagen, fick polisen larm om ett inbrott hos bilfirman Skövde Bilcenter på Mellomkvarnsvägen. En väktare hade uppmärksammat vad som pågick och såg också en bil köra därifrån.

Efter ett kortare efterföljande lyckades polispatrullen få stopp på bilen i närheten av Havstena och två män, födda 1978 och 1983, kunde gripas misstänkta för inbrottsstölden. Senare under natten anhölls de.

– De försökte väl lämna platsen och polispatrullen följde efter och kunde till slut få stopp på dem. De två är kända av oss sedan tidigare för liknande brott, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen till SLA.

I bilen som de två färdades i hittade polisen stöldgods, bland annat däck och bilbatterier.

– Men vi hittade även annat gods som kan komma från andra brott. Det är något vi kommer att utreda nu.

De två nu anhållna männen är hemmahörande i en grannkommun till Skövde.

Strax efter klockan ett, natten till torsdagen, fick polisen larm om ett inbrott hos bilfirman Skövde Bilcenter på Mellomkvarnsvägen. En väktare hade uppmärksammat vad som pågick och såg också en bil köra därifrån.

Efter ett kortare efterföljande lyckades polispatrullen få stopp på bilen i närheten av Havstena och två män, födda 1978 och 1983, kunde gripas misstänkta för inbrottsstölden. Senare under natten anhölls de.

– De försökte väl lämna platsen och polispatrullen följde efter och kunde till slut få stopp på dem. De två är kända av oss sedan tidigare för liknande brott, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen till SLA.

I bilen som de två färdades i hittade polisen stöldgods, bland annat däck och bilbatterier.

– Men vi hittade även annat gods som kan komma från andra brott. Det är något vi kommer att utreda nu.

De två nu anhållna männen är hemmahörande i en grannkommun till Skövde.