11 jan 2016 20:46

12 jan 2016 06:44

11 miljoner i vinst på trav

SKÖVDE: Skövdegänget vann 11 miljoner i på V75 trav på Åby

Skövdebon Jonas Kedén hade 11 miljoner goda skäl att unna sig en ledig måndag från jobbet för att samla sig efter storvinsten på Åbytravet. Han och de övriga åtta i spelgänget får dela på 11 miljoner kronor efter lördagens lopp. Inte illa efter att de sammanlagt spelade för totalt 3 250 kronor.

Nu var det inget sömmersketips precis som gjorde de nio Skövdeborna till nyrika miljonärer. Jonas Kedén och hans spelkompis Rickad Hellberg lägger ner mycket tid på sina spelsystem för att få till det så bra som möjligt.

– Jag och Rickard lägger nog ner cirka 10-15 timmar per vecka med förberedelser inför lördagens spel på V75 trav, säger Jonas Kedén. Att vi vunnit nu är ett kvitto på att allt det jobb vi systematiskt lagt ned har lönat sig, det är första gången vi haft sju rätt.

– Vi blev lite chockade efteråt när vi såg hur mycket pengar det blev, säger han.

– Det har varit ganska hektiskt och det är många som ringer, så nu har jag en ledig dag från jobbet och tar en promenad bara.

Jonas Kedén är 30 år och jobbar som mätingenjör på Skövde kommun och travintresset har alltid funnits där.

– Min pappa hade travhästar när jag växte upp i Hjo och genom intresset för att spela på hästar träffade jag Rickard Hellberg. Det är vi båda som gör spelsystemen, och vi har spelat ihop i sju år nu. Men spelgänget från Skövde har bara hållit på sedan förra året.

Att spelpolaren Rickard bor i Oslo till vardags är inget hinder. Var och en för sig pluggar de in helgens lopp och sedan pratar de ihop sig via Skype, Facebook eller telefon. Via nätet läser de intervjuer med kuskar och kollar värmningen innan loppen, spelet lägger de in med bara tio minuter till start.

– I tredje loppet bytte vi häst efter värmningen, vi tyckte vår favorit travade dåligt och bytte häst till Master Crowe som vann.

Efter sista loppet stod så Skövdegänget samt en spelare från Stockholm kvar som ensamma vinnare med varsin rätta V75 rad som alltså gav dem cirka 11 miljoner kronor vardera.

Nu var det inget sömmersketips precis som gjorde de nio Skövdeborna till nyrika miljonärer. Jonas Kedén och hans spelkompis Rickad Hellberg lägger ner mycket tid på sina spelsystem för att få till det så bra som möjligt.

– Jag och Rickard lägger nog ner cirka 10-15 timmar per vecka med förberedelser inför lördagens spel på V75 trav, säger Jonas Kedén. Att vi vunnit nu är ett kvitto på att allt det jobb vi systematiskt lagt ned har lönat sig, det är första gången vi haft sju rätt.

– Vi blev lite chockade efteråt när vi såg hur mycket pengar det blev, säger han.

– Det har varit ganska hektiskt och det är många som ringer, så nu har jag en ledig dag från jobbet och tar en promenad bara.

Jonas Kedén är 30 år och jobbar som mätingenjör på Skövde kommun och travintresset har alltid funnits där.

– Min pappa hade travhästar när jag växte upp i Hjo och genom intresset för att spela på hästar träffade jag Rickard Hellberg. Det är vi båda som gör spelsystemen, och vi har spelat ihop i sju år nu. Men spelgänget från Skövde har bara hållit på sedan förra året.

Att spelpolaren Rickard bor i Oslo till vardags är inget hinder. Var och en för sig pluggar de in helgens lopp och sedan pratar de ihop sig via Skype, Facebook eller telefon. Via nätet läser de intervjuer med kuskar och kollar värmningen innan loppen, spelet lägger de in med bara tio minuter till start.

– I tredje loppet bytte vi häst efter värmningen, vi tyckte vår favorit travade dåligt och bytte häst till Master Crowe som vann.

Efter sista loppet stod så Skövdegänget samt en spelare från Stockholm kvar som ensamma vinnare med varsin rätta V75 rad som alltså gav dem cirka 11 miljoner kronor vardera.