11 jan 2016 06:00

11 jan 2016 06:00

Bostäder byggs - koloni får flytta

FALKÖPING: "Vi ska hjälpa dem att komma på plats"

När bostäder ska byggas på Tåstorp i Falköping får Åslevägens koloniområde flytta till Sikagården.
– De är inte speciellt nöjda, men ett bostadsområde går före och vi ska hjälpa dem att komma på plats, säger kommunstyrelsens ordförande Conny Johansson (S).

Platsen där föreningen Åslevägens koloniområde ligger i dag ska bebyggas med bostäder. Enligt kommunens investeringsplan ska ett demensboende börja byggas under 2017. Därför måste koloniområdet flytta i år.

– Vi har haft ett antal möten med föreningen och vi kommer att fortsätta dialogen. De är inte jättenöjda, det har vi förstått och det har vi full förståelse för. Men vi ska göra vad vi kan för att de ska bli så nöjda som möjligt, säger Conny Johansson, ordförande (S) i kommunstyrelsen där ärendet var uppe i torsdags.

Fem platser har studerats, två av dem har valts ut i samråd med föreningen och Sikagården öster om Skövdevägen är det alternativ som bedömts som bäst.

– Kommunen upplåter marken, iordningsställer och hjälper till med flytten. Vi ska göra det så fort det är möjligt. De behöver dubbla kolonilotter första året för att kunna flytta det de har i buskväg och perenna växter.

Det nya koloniområdet ligger på andra sidan Skövdevägen, Conny Johansson säger att han är medveten om att det är en besvärlig korsning, men att man ska göra vad man kan för att underlätta.

Platsen där föreningen Åslevägens koloniområde ligger i dag ska bebyggas med bostäder. Enligt kommunens investeringsplan ska ett demensboende börja byggas under 2017. Därför måste koloniområdet flytta i år.

– Vi har haft ett antal möten med föreningen och vi kommer att fortsätta dialogen. De är inte jättenöjda, det har vi förstått och det har vi full förståelse för. Men vi ska göra vad vi kan för att de ska bli så nöjda som möjligt, säger Conny Johansson, ordförande (S) i kommunstyrelsen där ärendet var uppe i torsdags.

Fem platser har studerats, två av dem har valts ut i samråd med föreningen och Sikagården öster om Skövdevägen är det alternativ som bedömts som bäst.

– Kommunen upplåter marken, iordningsställer och hjälper till med flytten. Vi ska göra det så fort det är möjligt. De behöver dubbla kolonilotter första året för att kunna flytta det de har i buskväg och perenna växter.

Det nya koloniområdet ligger på andra sidan Skövdevägen, Conny Johansson säger att han är medveten om att det är en besvärlig korsning, men att man ska göra vad man kan för att underlätta.