11 jan 2016 11:48

11 jan 2016 11:48

Fotfraktur missades

IVO

Ett knappt 2-årigt barn föll i hemmet. Vid undersökningen på akuten på Skaraborgs sjukhus i Skövde haltade han på höger ben och använde inte sin högra hand när han kröp.

Inga skelettskador upptäcktes. Två dagar senare upptäcktes en spricka i handlede och en ny röntgen visade på en fraktur i mellanfoten. Föräldrarna anmälde Skas till Inspektion för vård och omsorg, Ivo. Myndigheten ger inte Skas någon kritik och konstaterar att det inte är ovanligt att sprickbildningar i skelettet missas.

Inga skelettskador upptäcktes. Två dagar senare upptäcktes en spricka i handlede och en ny röntgen visade på en fraktur i mellanfoten. Föräldrarna anmälde Skas till Inspektion för vård och omsorg, Ivo. Myndigheten ger inte Skas någon kritik och konstaterar att det inte är ovanligt att sprickbildningar i skelettet missas.