12 jan 2016 13:32

12 jan 2016 13:48

Nerijus tillbaka på mordplatsen igen

LISA-MORDET

I en lång karavan av bilar kom hovrätten, åklagaren, Nerijus Bilevicius, advokater, tolkar och poliser till Kinnekulle på tisdagen för syn på brottsplats och fyndplats.
– Synen kan ge hovrätten en helhetsbild, säger vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm.

På måndagen inleddes hovrätten, på plats i Skaraborgs tingsrätt i Skövde, den sex dagar långa rättegången mot den i tingsrätten dömde mördaren Nerijus Bilevicius. På tisdagen fick domstolen med ordföranden Linda Hallstedt i täten ta plats i bilar och åka till Blomberg på Kinnekulle för syn, som begärts av både åklagare och försvar. Med i den långa karavanen av bilar var också vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm, Lars Johansson, chef för polisens enhet för grova brott i Skaraborg och familjen Holms advokat Tore Brandtler. Nerijus Bilevicus och hans advokat Inger Rönnbäck var också med, han kördes i häktesbilen.

Tingsrätten gjorde exakt samma resa i höstas och när hovrätten nu kom till platsen följde man samma körschema. Det vill säga att efter starten från Källby stannade den långa karavanen först till strax innan Blomberg, på den plats där en joggande kvinna stoppades av en man dagen innan Lisa Holm försvann. I Blomberg stannade karavanen först utanför kaféet där Lisa arbetade och hade parkerat sin moped. Efter ett kortare stopp där gick färden vidare till ladan rakt över vägen, platsen där Lisa Holm mördades.

I ladan finns många utrymmen som rättens ledamöter ville titta på och besöket där tog cirka en halvtimme. Flygelbyggnaden till Blombergs säteri, där Bilevicius bodde vid tiden för brottet, var nästa stopp.

Martorps gård var sista stoppet på Kinnekulle. Det var där bakom gården i en arbetsbod som Lisa Holm hittades död. Arbetsboden står sedan i somras i ett garage hos räddningstjänsten i Skövde och när karavanen lämnade Kinnekulle för att åka och titta på arbetsboden tog man vägen över gärdena, de så kallade fyndvägen där flera av Lisas tillhörigheter hittades i somras.

Bilevisus satt kvar i bilen vid flera av stoppen, men sågs lämna häktesbilen vid Martorp och även vid räddningstjänsten i Skövde.

SLA har sökt Inger Rönnbäck för en kommentar, dock utan framgång.

Rättegången fortsätter på måndag.

På måndagen inleddes hovrätten, på plats i Skaraborgs tingsrätt i Skövde, den sex dagar långa rättegången mot den i tingsrätten dömde mördaren Nerijus Bilevicius. På tisdagen fick domstolen med ordföranden Linda Hallstedt i täten ta plats i bilar och åka till Blomberg på Kinnekulle för syn, som begärts av både åklagare och försvar. Med i den långa karavanen av bilar var också vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm, Lars Johansson, chef för polisens enhet för grova brott i Skaraborg och familjen Holms advokat Tore Brandtler. Nerijus Bilevicus och hans advokat Inger Rönnbäck var också med, han kördes i häktesbilen.

Tingsrätten gjorde exakt samma resa i höstas och när hovrätten nu kom till platsen följde man samma körschema. Det vill säga att efter starten från Källby stannade den långa karavanen först till strax innan Blomberg, på den plats där en joggande kvinna stoppades av en man dagen innan Lisa Holm försvann. I Blomberg stannade karavanen först utanför kaféet där Lisa arbetade och hade parkerat sin moped. Efter ett kortare stopp där gick färden vidare till ladan rakt över vägen, platsen där Lisa Holm mördades.

I ladan finns många utrymmen som rättens ledamöter ville titta på och besöket där tog cirka en halvtimme. Flygelbyggnaden till Blombergs säteri, där Bilevicius bodde vid tiden för brottet, var nästa stopp.

Martorps gård var sista stoppet på Kinnekulle. Det var där bakom gården i en arbetsbod som Lisa Holm hittades död. Arbetsboden står sedan i somras i ett garage hos räddningstjänsten i Skövde och när karavanen lämnade Kinnekulle för att åka och titta på arbetsboden tog man vägen över gärdena, de så kallade fyndvägen där flera av Lisas tillhörigheter hittades i somras.

Bilevisus satt kvar i bilen vid flera av stoppen, men sågs lämna häktesbilen vid Martorp och även vid räddningstjänsten i Skövde.

SLA har sökt Inger Rönnbäck för en kommentar, dock utan framgång.

Rättegången fortsätter på måndag.