12 jan 2016 16:01

12 jan 2016 16:01

Satsar på fler stora folkfester

NEXT SKÖVDE

STCC, Diggiloo ... och nåt mer. Next Skövde har skaffat sig en affärsplan för att öka turismen.

Förra året fixade destinationsbolaget både motorfest och musikunderhållning av högsta klass. Arrangemangen återkommer under 2016 och bolaget planerar för ha minst tre bestående spetsevenemang inom mat, motor och musik.

– Vi har haft stora framgångar med Matfestivalen och nya evenemang som STCC och Diggiloo. De ska vi fortsätta satsa på, men snart vi vill också utveckla och presentera fler spännande nya arrangemang, , säger vd:n Mats Olsson i ett pressmeddelande.

Styrelsen för Next Skövde har därför för första gången klubbat en affärsplan, vilken sträcker sig tre år framåt i tiden; Skövde ska öka besöksnäringen mer än rikssnittet, man ska skaffa gemensamma lokaler och satsa på ökad kommunikation.

Efter upphandling har man tecknat ett avtal med kommunikationsbyrån Montana Consulting, som drivs av SLA:s förre chefredaktör Niclas Lindstrand, för att nå ut bredare och längre.

Återstår att se vilka fler arrangemang man kan locka till Skövde.

Förra året fixade destinationsbolaget både motorfest och musikunderhållning av högsta klass. Arrangemangen återkommer under 2016 och bolaget planerar för ha minst tre bestående spetsevenemang inom mat, motor och musik.

– Vi har haft stora framgångar med Matfestivalen och nya evenemang som STCC och Diggiloo. De ska vi fortsätta satsa på, men snart vi vill också utveckla och presentera fler spännande nya arrangemang, , säger vd:n Mats Olsson i ett pressmeddelande.

Styrelsen för Next Skövde har därför för första gången klubbat en affärsplan, vilken sträcker sig tre år framåt i tiden; Skövde ska öka besöksnäringen mer än rikssnittet, man ska skaffa gemensamma lokaler och satsa på ökad kommunikation.

Efter upphandling har man tecknat ett avtal med kommunikationsbyrån Montana Consulting, som drivs av SLA:s förre chefredaktör Niclas Lindstrand, för att nå ut bredare och längre.

Återstår att se vilka fler arrangemang man kan locka till Skövde.