13 jan 2016 16:20

13 jan 2016 16:20

Solsida eller sjöutsikt gav säljsuccé

SKÖVDE: Boklok-husen i Skultorp snart fulltecknade

Nu startar snart markarbetet i Skultorp inför bygget av Boklok fastigheterna invid Sjötorpasjön. Men de som vill bo här får skynda sig, av de 24 bostadsrätterna finns endast fyra kvar till försäljning. De sex husen ska byggas där restaurang Svansjön tidigare låg.

– Det ser jättebra ut med försäljningen, säger Christer Gunnarsson, som är projektutvecklare på Skanska. Nu i januari inleder vi arbetet med att förbereda marken inför bygget av husen.

– Vi ska sänka höjden på kullen med cirka två meter, det är dålig mark med fyllnadsmaterial som ska tas bort. På så vis blir byggytan på tomten större när vi hyvlar av den.

Sjöutsikt

Utsikten är annars det som lockat många köpare att slå till direkt med sitt bostadsköp.

De tolv lägenheter som ger köparna möjlighet att få njuta av vyn över Sjötorpasjön var mest populära, man kunde välja mellan balkong eller uteplats i markplan. Några har dock prioriterat solläget och valt lägenheter åt söder.

I markplanet får man egen uteplats med en gräsyta om cirka 45 kvadrat. Kombinationen med sjöutsikt och markplan gör också att dessa lägenheter blir de dyraste att köpa i området. Här får köparen punga ut med 1 230 000 kronor för en trea i områdets premiumläge.

Köpet av en bostadsrätt med balkong och söderläge blir både soligare och billigare, här kommer man undan med en knapp miljon kronor.

Hyrorna påverkas dock inte av läget i området, en trerumslägenhet om 69 kvadratmeter kostar 3 746 kronor i avgift, 81 kvadrats fyrorna hamnar på en månatlig avgift till föreningen på 4 380 kronor. I avgiften ingår el, värme, tv med mera.

Till varje lägenhet kommer också ett förrådsutrymme samt en parkeringsplats att finnas.

Bilfritt

Området kommer i huvudsak att bli bilfritt, men man ska ha möjlighet att köra fram till sin dörr för avlastning. De sex vitmålade husen får också olika grönytor, lekplats, soffor och en pergola i väster.

– Det blir en cykelparkering också, kanske för att uppmana till lite grönt tänkande, säger Christer Gunnarsson.

Inflyttning är planerad till november.

– Det ser jättebra ut med försäljningen, säger Christer Gunnarsson, som är projektutvecklare på Skanska. Nu i januari inleder vi arbetet med att förbereda marken inför bygget av husen.

– Vi ska sänka höjden på kullen med cirka två meter, det är dålig mark med fyllnadsmaterial som ska tas bort. På så vis blir byggytan på tomten större när vi hyvlar av den.

Sjöutsikt

Utsikten är annars det som lockat många köpare att slå till direkt med sitt bostadsköp.

De tolv lägenheter som ger köparna möjlighet att få njuta av vyn över Sjötorpasjön var mest populära, man kunde välja mellan balkong eller uteplats i markplan. Några har dock prioriterat solläget och valt lägenheter åt söder.

I markplanet får man egen uteplats med en gräsyta om cirka 45 kvadrat. Kombinationen med sjöutsikt och markplan gör också att dessa lägenheter blir de dyraste att köpa i området. Här får köparen punga ut med 1 230 000 kronor för en trea i områdets premiumläge.

Köpet av en bostadsrätt med balkong och söderläge blir både soligare och billigare, här kommer man undan med en knapp miljon kronor.

Hyrorna påverkas dock inte av läget i området, en trerumslägenhet om 69 kvadratmeter kostar 3 746 kronor i avgift, 81 kvadrats fyrorna hamnar på en månatlig avgift till föreningen på 4 380 kronor. I avgiften ingår el, värme, tv med mera.

Till varje lägenhet kommer också ett förrådsutrymme samt en parkeringsplats att finnas.

Bilfritt

Området kommer i huvudsak att bli bilfritt, men man ska ha möjlighet att köra fram till sin dörr för avlastning. De sex vitmålade husen får också olika grönytor, lekplats, soffor och en pergola i väster.

– Det blir en cykelparkering också, kanske för att uppmana till lite grönt tänkande, säger Christer Gunnarsson.

Inflyttning är planerad till november.