14 jan 2016 11:35

14 jan 2016 11:35

Spelhjälp utökas till Göteborg

SKÖVDE: "The Game Incubator" i Skövde växer

Efter framgången på Gothia science park i Skövde tar verksamheten med spelinkubatorn The Game Incubator nästa steg och etablerar sig även i Göteborg.
– Nu växlar vi upp, säger den ansvarige för verksamheten Per-Arne Lundberg.

Inkubatorverksamheten har utvecklats av Gothia Innovation AB och tidigare alltså funnits på GSP i Skövde. Nu startar verksamheten alltså även i Göteborg tack vare ett samarbete mellan Gothia Innovation och Lindholmen Science Park.

– Med Lindholmen Science Park som partner växlar The Game Incubator upp och ger både spelföretag och andra branschaktörer tillgång till ett brett nätverk som spänner över alla branscher i industrin. Etableringen kommer också att bidra till att utveckla Göteborg som spelutvecklingsstad och Västra Götaland som spelregion, säger Per-Arne Lundberg, ansvarig för The Game Incubator i Skövde och Göteborg i ett pressmeddelande.

Stor export

Enligt Dataspelsbranschen omsatte svensk spelexport nästan nio miljarder kronor under 2014 vilket gör den till en av Sveriges största kulturexporter genom tiderna.

– The Game Incubator har tidigare arbetat med bland annat Coffee Stain Studios, som ligger bakom världssuccén Goat Simulator, och som idag arbetar parallellt med att investera i lokala spelföretags produkter, säger Per-Arne Lundberg.

Inkubatorverksamheten har utvecklats av Gothia Innovation AB och tidigare alltså funnits på GSP i Skövde. Nu startar verksamheten alltså även i Göteborg tack vare ett samarbete mellan Gothia Innovation och Lindholmen Science Park.

– Med Lindholmen Science Park som partner växlar The Game Incubator upp och ger både spelföretag och andra branschaktörer tillgång till ett brett nätverk som spänner över alla branscher i industrin. Etableringen kommer också att bidra till att utveckla Göteborg som spelutvecklingsstad och Västra Götaland som spelregion, säger Per-Arne Lundberg, ansvarig för The Game Incubator i Skövde och Göteborg i ett pressmeddelande.

Stor export

Enligt Dataspelsbranschen omsatte svensk spelexport nästan nio miljarder kronor under 2014 vilket gör den till en av Sveriges största kulturexporter genom tiderna.

– The Game Incubator har tidigare arbetat med bland annat Coffee Stain Studios, som ligger bakom världssuccén Goat Simulator, och som idag arbetar parallellt med att investera i lokala spelföretags produkter, säger Per-Arne Lundberg.