15 jan 2016 14:01

15 jan 2016 14:01

Åtal i härva dröjer

NYHETER: Bedrägeri

Åtalet dröjer i den så kallade bagerihärvan där en Skövdebo misstänks för omfattande grova bedrägerier. Förmodligen kommer det om två veckor.

Ärendet har av Ekobrottsmyndigheten beskrivits som en härva med olika bolag i bageri- och kafébranschen i Skåne, Halland, Östergötland och Värmland i centrum. Den 43-årige Skövdebon som pekas ut som huvudman och ytterligare en man häktades i oktober. Sedan dess har de varit häktade och under utredningens gång har nya misstankar riktats mot dem. Först misstänktes den nekande Skövdebon för bland annat sju fall av grovt bedrägeri, tre fall av grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. I november tillkom fyra fall av grovt bedrägeri och i december tillkom ytterligare ett fall av grovt bedrägeri.

På fredagen omhäktades Skövdebon i ytterligare två veckor och det är också troligt att åtalet kommer i slutet på januari. Åklagaren Carin Kilhamn har tidigare sagt till SLA att hon räknar med att åtalet ska vara klart då.

SLA har tidigare skrivit om Skövdebon som 2009 dömdes till fängelse i 4,5 år för grova ekobrott.

Ärendet har av Ekobrottsmyndigheten beskrivits som en härva med olika bolag i bageri- och kafébranschen i Skåne, Halland, Östergötland och Värmland i centrum. Den 43-årige Skövdebon som pekas ut som huvudman och ytterligare en man häktades i oktober. Sedan dess har de varit häktade och under utredningens gång har nya misstankar riktats mot dem. Först misstänktes den nekande Skövdebon för bland annat sju fall av grovt bedrägeri, tre fall av grovt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. I november tillkom fyra fall av grovt bedrägeri och i december tillkom ytterligare ett fall av grovt bedrägeri.

På fredagen omhäktades Skövdebon i ytterligare två veckor och det är också troligt att åtalet kommer i slutet på januari. Åklagaren Carin Kilhamn har tidigare sagt till SLA att hon räknar med att åtalet ska vara klart då.

SLA har tidigare skrivit om Skövdebon som 2009 dömdes till fängelse i 4,5 år för grova ekobrott.