15 jan 2016 16:47

15 jan 2016 16:47

Hotade och slog sambon

ÅTAL: Skövdebo förnekar brott

En Skövdebo har under två års tid utsatt sin sambo för våld och hot, bland annat har han knuffat ner henne för en trappa. Nu åtalas mannen misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Mannen, som är i 25-årsåldern, åtalades på fredagen vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Enligt kammaråklagare Ylva Lundgren har mannen under två års tid begått ett flertal brott mot sin sambo.

Han har bland annat, enligt uppgifter i åtalet, misshandlat kvinnan genom att trycka ner henne mot marken, släpa henne i gruset och sedan knuffa och dra henne i håret upp för trappan till lägenheten. Vid ett annat tillfälle ska ha han ha dragit ner henne och dunkat hennes huvud i golvet ett flertal gånger. Han har också knuffat henne ner för en trappa och när han en gång tog ett grepp om hennes hals uttalade han samtidigt dödhot mot henne. Vid ytterligare något tillfälle ska mannen ha tagit struptag på henne, hon ska då ha känt dödsångest.

Mannen förnekar brott.

Mannen, som är i 25-årsåldern, åtalades på fredagen vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Enligt kammaråklagare Ylva Lundgren har mannen under två års tid begått ett flertal brott mot sin sambo.

Han har bland annat, enligt uppgifter i åtalet, misshandlat kvinnan genom att trycka ner henne mot marken, släpa henne i gruset och sedan knuffa och dra henne i håret upp för trappan till lägenheten. Vid ett annat tillfälle ska ha han ha dragit ner henne och dunkat hennes huvud i golvet ett flertal gånger. Han har också knuffat henne ner för en trappa och när han en gång tog ett grepp om hennes hals uttalade han samtidigt dödhot mot henne. Vid ytterligare något tillfälle ska mannen ha tagit struptag på henne, hon ska då ha känt dödsångest.

Mannen förnekar brott.