15 jan 2016 12:10

15 jan 2016 12:10

Misstänkt förknivbråk släpptes

NYHETER: Anhölls för dråpförsök

Den 18-åring som varit anhållen misstänkt för dråpförsök har försatts på fri fot. Dessutom kan rubriceringen på det misstänkta brottet komma att ändras till grov misshandel.

I måndags förmiddag påträffades en man skadad i en lägenhet i ett bostadsområde i Skövde.

Han hade skärsår över halsen och ett knivhugg i armen. Det polisen vet är att två bröder kommit i bråk med varandra och den yngre av dem, en 18-åring, anhölls i måndags misstänkt för dråpförsök. Bröderna ska ha varit osams till och från tidigare, men exakt vad som ska ha utlöst måndagens allvarliga bråk vill polisen inte kommentera.

– Vi har fått en version av den misstänkte och han har förnekat brott med vidgått omständigheterna och vi har också fått en version av brodern, säger kriminalkommissarie Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott, till SLA.

På torsdagen försattes 18-åringen på fri fot men utredningen mot honom fortsätter.

Mycket tyder också på att rubriceringen på gärningen kommer att ändras till grov misshandel.

I måndags förmiddag påträffades en man skadad i en lägenhet i ett bostadsområde i Skövde.

Han hade skärsår över halsen och ett knivhugg i armen. Det polisen vet är att två bröder kommit i bråk med varandra och den yngre av dem, en 18-åring, anhölls i måndags misstänkt för dråpförsök. Bröderna ska ha varit osams till och från tidigare, men exakt vad som ska ha utlöst måndagens allvarliga bråk vill polisen inte kommentera.

– Vi har fått en version av den misstänkte och han har förnekat brott med vidgått omständigheterna och vi har också fått en version av brodern, säger kriminalkommissarie Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott, till SLA.

På torsdagen försattes 18-åringen på fri fot men utredningen mot honom fortsätter.

Mycket tyder också på att rubriceringen på gärningen kommer att ändras till grov misshandel.