15 jan 2016 13:59

15 jan 2016 13:59

Skövdefastighet indragen i fackskandal

SKÖVDE: Soppan kring Kommunal växer

Skandalen kring fackförbundet Kommunal rullar vidare. Senast i raden är det förbundets fastighetsägande som är i blåsväder.
Bland annat äger Kommunal en fastighet i Skövde.

Fackförbundet Kommunal äger en rad fastigheter i Stockholms innerstad men också i Skövde och Umeå.

Aftonbladet avslöjade på fredagen att förbundet genom dessa fastigheter delar ut paradvåningar till sina höjdare: chefer, ledande socialdemokrater och LO-toppar.

Minister fick lägenhet

Hyrorna i fastigheterna är låga och flera av våningarna är topprenoverade och medan andra fastighetsägare lämnar hälften av sina hyreslägenheter till bostadsförmedlingen har inte Kommunal släppt en enda lägenhet på 16 år.

I samband med detta avslöjades också att en av dem som fått lägenhet i en av fastigheterna är utrikesminister Margot Wallström. Själv hävdar hon att hon fått falska uppgifter när hon hyrde lägenheten.

”De har ljugit”

– Jag hyr en lägenhet av Kommunal och när vi pratade om det fick jag besked från högsta nivå att de följer alla regler och procedurer när det gäller att lämna ut lägenheter. Och att jag absolut inte skulle gå före i deras bostadskö, och det har de ljugit om för mig, säger Wallström till TT.

– De har gett helt oriktiga besked, och det är oacceptabelt. Det skadar mig och det skadar Kommunal. Det går inte att lita på vad de säger.

Langar vin

Aftonbladet uppdagade även under fredagen att anställda vid Kommunals restaurang Metropol Palais emellanåt transporterar lådvis med vin till förbundets festvåning i centrala Stockholm – som saknar alkoholtillstånd.

Kommunals förbundskassör Anders Bergström meddelade i går att han avgår efter avslöjanden om bland annat vidlyftiga representationsnotor och shower med sextema.

Fackförbundet Kommunal äger en rad fastigheter i Stockholms innerstad men också i Skövde och Umeå.

Aftonbladet avslöjade på fredagen att förbundet genom dessa fastigheter delar ut paradvåningar till sina höjdare: chefer, ledande socialdemokrater och LO-toppar.

Minister fick lägenhet

Hyrorna i fastigheterna är låga och flera av våningarna är topprenoverade och medan andra fastighetsägare lämnar hälften av sina hyreslägenheter till bostadsförmedlingen har inte Kommunal släppt en enda lägenhet på 16 år.

I samband med detta avslöjades också att en av dem som fått lägenhet i en av fastigheterna är utrikesminister Margot Wallström. Själv hävdar hon att hon fått falska uppgifter när hon hyrde lägenheten.

”De har ljugit”

– Jag hyr en lägenhet av Kommunal och när vi pratade om det fick jag besked från högsta nivå att de följer alla regler och procedurer när det gäller att lämna ut lägenheter. Och att jag absolut inte skulle gå före i deras bostadskö, och det har de ljugit om för mig, säger Wallström till TT.

– De har gett helt oriktiga besked, och det är oacceptabelt. Det skadar mig och det skadar Kommunal. Det går inte att lita på vad de säger.

Langar vin

Aftonbladet uppdagade även under fredagen att anställda vid Kommunals restaurang Metropol Palais emellanåt transporterar lådvis med vin till förbundets festvåning i centrala Stockholm – som saknar alkoholtillstånd.

Kommunals förbundskassör Anders Bergström meddelade i går att han avgår efter avslöjanden om bland annat vidlyftiga representationsnotor och shower med sextema.