16 jan 2016 06:00

16 jan 2016 06:00

Många kända artister till Skövde i vår och sommar

MUSIK: Stort utbud av musikunderhållning

Våren och sommaren 2016 blir fullspäckad – Skövdeborna kan se fram musikunderhållning av Alcazar, Sven-Bertil Taube, Nanne Grönvall och Markus Krunegård. Showen Diggiloo med Lasse Holm och Jessica Andersson gästar också Skövde.

Med den isande kylan som fortfarande håller i sig, är det svårt och se att våren någonsin anländer. Men Skövdeborna har mycket att se fram emot till våren – speciellt när det handlar om musik och underhållning.

Musik i alla genrer

Redan i februari framträder Lise & Gertrud med sin föreställning på kulturhuset. Med två röster och en cello kommer de i år att göra sina egna tolkningar av låtar ifrån stora artister som bland annat ABBA och Elvis.

I kulturhuset bjuds även på framträdande från hardcorepunkbandet Medea och dessutom kommer indiepopsångaren Markus Krunegård att inta scenen på stadsteatern.

Fullt ös i mars

Mars månad drar i gång med en rivstart av poptrion Alcazar som tar med sig sin succéshow Disco Defenders till Arena Skövde.

Musikintresserade kan även se det instrumentala rockbandet Spotnicks på kulturhuset. Sven-Bertil Taube, som nyligen medverkade i tv-programmet Så mycket bättre och blev känd för den breda publiken, kommer även han till arenan.

Den amerikanske låtskrivaren och sångaren Roy Orbinsons skulle i år ha fyllt åttio. Nu gör Johnny Duvert som gestaltat Roy i tjugo år och Jerry Carlson med sin gästtolkning av Jerry Lee, en föreställning för att hylla Roys artisteri. Föreställningen hålls i kulturhuset i mars.

Nanne i Snövit

I april framförs en helt nyskriven variant av Snövit – The musical i Arena Skövde. Snövit spelas av skådespelaren Ellen Bergstöm, Nanne Grönvall gör den onda drottningen och sångaren Yohio gestaltar den charmige prinsen.

Sommarshow

Men underhållningen tar inte slut i april. I augusti kommer även den succéartade showen Diggiloo till Boulognerskogen.

I år medverkar bland andra Lasse Holm, Jessica Andersson, Linda Bengtzing, Thomas di Leva, Ace Wilder och Per Andersson.

Med den isande kylan som fortfarande håller i sig, är det svårt och se att våren någonsin anländer. Men Skövdeborna har mycket att se fram emot till våren – speciellt när det handlar om musik och underhållning.

Musik i alla genrer

Redan i februari framträder Lise & Gertrud med sin föreställning på kulturhuset. Med två röster och en cello kommer de i år att göra sina egna tolkningar av låtar ifrån stora artister som bland annat ABBA och Elvis.

I kulturhuset bjuds även på framträdande från hardcorepunkbandet Medea och dessutom kommer indiepopsångaren Markus Krunegård att inta scenen på stadsteatern.

Fullt ös i mars

Mars månad drar i gång med en rivstart av poptrion Alcazar som tar med sig sin succéshow Disco Defenders till Arena Skövde.

Musikintresserade kan även se det instrumentala rockbandet Spotnicks på kulturhuset. Sven-Bertil Taube, som nyligen medverkade i tv-programmet Så mycket bättre och blev känd för den breda publiken, kommer även han till arenan.

Den amerikanske låtskrivaren och sångaren Roy Orbinsons skulle i år ha fyllt åttio. Nu gör Johnny Duvert som gestaltat Roy i tjugo år och Jerry Carlson med sin gästtolkning av Jerry Lee, en föreställning för att hylla Roys artisteri. Föreställningen hålls i kulturhuset i mars.

Nanne i Snövit

I april framförs en helt nyskriven variant av Snövit – The musical i Arena Skövde. Snövit spelas av skådespelaren Ellen Bergstöm, Nanne Grönvall gör den onda drottningen och sångaren Yohio gestaltar den charmige prinsen.

Sommarshow

Men underhållningen tar inte slut i april. I augusti kommer även den succéartade showen Diggiloo till Boulognerskogen.

I år medverkar bland andra Lasse Holm, Jessica Andersson, Linda Bengtzing, Thomas di Leva, Ace Wilder och Per Andersson.

  • Heidi Trang