19 jan 2016 08:28

19 jan 2016 08:29

Inställda tåg och flyg i Västsverige

VINTERVÄDER

Nattens ymniga snöfall i södra Sverige har orsakat stora störningar i tåg- och flygtrafiken på tisdagsmorgonen, bland annat på Landvetter.

En dryg decimeter nysnö i Göteborgsområdet har vållat stora problem. Många tåg som ska lämna Göteborgs central har ställts in eller är kraftigt försenade, på grund av flera strömlösa spår. Däremot har tågen i motsatt riktning, från Stockholm mot Göteborg, gått som planerat uppger Trafikverket.

På Landvetter var flygtrafiken inställd på tisdagsmorgonen.

– Alla starter och landningar är inställda fram till klockan åtta, som det ser ut just nu, säger Henrik Kelfve på Swedavias presstjänst till TT.

Den som ska ut och flyga från Landvetter uppmanas att hålla sig informerad via Swedavias hemsida om avgångstider.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning i delar av västra Götaland efter att en dryg decimeter snö har fallit under natten. Varningen gäller för Bohuslän, Göteborg, Halland, Sjuhäradsbygden och de västra delarna av Jönköpings län, samt för landets södra farvatten där den sydvästliga vinden väntas nå kulingstyrka.

En dryg decimeter nysnö i Göteborgsområdet har vållat stora problem. Många tåg som ska lämna Göteborgs central har ställts in eller är kraftigt försenade, på grund av flera strömlösa spår. Däremot har tågen i motsatt riktning, från Stockholm mot Göteborg, gått som planerat uppger Trafikverket.

På Landvetter var flygtrafiken inställd på tisdagsmorgonen.

– Alla starter och landningar är inställda fram till klockan åtta, som det ser ut just nu, säger Henrik Kelfve på Swedavias presstjänst till TT.

Den som ska ut och flyga från Landvetter uppmanas att hålla sig informerad via Swedavias hemsida om avgångstider.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning i delar av västra Götaland efter att en dryg decimeter snö har fallit under natten. Varningen gäller för Bohuslän, Göteborg, Halland, Sjuhäradsbygden och de västra delarna av Jönköpings län, samt för landets södra farvatten där den sydvästliga vinden väntas nå kulingstyrka.