20 jan 2016 16:14

20 jan 2016 16:15

Traktortjuvar är fortsatt häktade

SKÖVDE: Förlängd åtalstid

Åtalet mot de två män som misstänks för traktorstölden i Skövde och liknande stölder på andra håll i landet dröjer minst två veckor. På tisdagen omhäktades de.

I december drabbades en Skövdebo, på en gård mellan Igelstorp och Fjället, av en stöld. Skövdebon blev av med två John Deere-traktorer, en lastare och en mindre lastbil, alla sammanlagt värderade till fem miljoner kronor

Två män, 31 och 45 år gamla, greps i närheten av Lerdala samma dag. De två anhölls och häktades senare misstänkta för grov stöld.

När polisen började att utreda stölderna mer kom man fram till att ett stort antal traktorer stulits på olika håll och de häktade männen har också kunnat knytas till andra traktorstölder, bland annat i Norrköping och Kumla. För ett par veckor sedan framkom också att polisen har lyckats binda dem vid ett par traktor­stölder i Kista i Stockholmsområdet.

Förundersökningen är omfattande och tidskrävande enligt åklagaren, därför dröjer åtalet mot männen. På tisdagen omhäktades de återigen. Nytt datum för åtal är nu den 2 februari.

När polisen grep männen, vilket gjordes möjligt tack vare att polisen kunde följa en gps som satt på den stulna lastaren, fanns ytterligare två män på platsen.

De hann dock springa till skogs, polisen tror att de därefter stal en bil i området, denna hittades i Jönköping. Polisen har inga spår av dem och inte heller de traktorerna. Tony Johansson vid Skövdepolisen har tidigare sagt till SLA att man inte har några stora förhoppningar om att hitta dem.

I december drabbades en Skövdebo, på en gård mellan Igelstorp och Fjället, av en stöld. Skövdebon blev av med två John Deere-traktorer, en lastare och en mindre lastbil, alla sammanlagt värderade till fem miljoner kronor

Två män, 31 och 45 år gamla, greps i närheten av Lerdala samma dag. De två anhölls och häktades senare misstänkta för grov stöld.

När polisen började att utreda stölderna mer kom man fram till att ett stort antal traktorer stulits på olika håll och de häktade männen har också kunnat knytas till andra traktorstölder, bland annat i Norrköping och Kumla. För ett par veckor sedan framkom också att polisen har lyckats binda dem vid ett par traktor­stölder i Kista i Stockholmsområdet.

Förundersökningen är omfattande och tidskrävande enligt åklagaren, därför dröjer åtalet mot männen. På tisdagen omhäktades de återigen. Nytt datum för åtal är nu den 2 februari.

När polisen grep männen, vilket gjordes möjligt tack vare att polisen kunde följa en gps som satt på den stulna lastaren, fanns ytterligare två män på platsen.

De hann dock springa till skogs, polisen tror att de därefter stal en bil i området, denna hittades i Jönköping. Polisen har inga spår av dem och inte heller de traktorerna. Tony Johansson vid Skövdepolisen har tidigare sagt till SLA att man inte har några stora förhoppningar om att hitta dem.