21 jan 2016 16:52

21 jan 2016 16:52

Deltog ej i förhandlingen

BILLINGEN-PLANERNA: (S) avvaktar – vill ha bättre underlag

När kommunen presenterade de storslagna planerna för fritidsområdet Billingen fanns inte Socialdemokraterna med.
– Vi har inte stängt någon dörr, men vill ha ett bättre underlag, säger Marie Ekman (S).

När Allians för Skövde slog på stora trumman i onsdags och tillsammans med Silvester Jellinek, First Hotel Billingehus, presenterade hur fritidsområdet och hotellet ska utvecklas fanns inte Socialdemokraterna med.

Nu säger kommunalrådet Marie Ekman (S) till SLA att det inte handlar om att partiet är kritiskt till planerna på att utveckla Billingen.

Ville avvakta

– Men när vi i början av januari fick frågan om vi ville gå in i förhandlingarna, var vi inte beredda på det. Vi ville avvakta, förklarar Ekman.

Enligt henne ville partiet ha ett bättre underlag och eftersom det endast var några få S-politiker som tog del av informationen i början av januari valde man att vänta tills man har kunnat diskutera frågan i större grupp. Det ska man bland annat göra på måndag innan kommunfullmäktigemötet.

– När sektorschefen Rogher Selmosson tidigare presenterade den utredning som gjorts om Billingen inför fullmäktigegruppen talades det om 100 miljoner kronor i investeringar, nu är det ytterligare 50 miljoner.

Då var det enligt Ekman utvecklingen av bland annat slalombacken och konstsnöspåret som var i fokus, att kommunen skulle köpa badet och Blå hallen fanns inte med.

Ingen stängd dörr

– Vi har inte stängt några dörrar till något, men det är viktigt att inse att det handlar om väldigt stora investeringar. Det är 50 miljoner kronor per år till 2019. Det ska ställas mot att vi också har andra investeringar som behöver göras gällande skolor, förskolor, LSS-boenden och annat.

Ekman poängterar också att allt har gått väldigt snabbt.

– Så kan det givetvis bli i en förhandling och planerna har byggts på utifrån utredningen, men vi kan inte gå in i detta utan diskussion.

När Allians för Skövde slog på stora trumman i onsdags och tillsammans med Silvester Jellinek, First Hotel Billingehus, presenterade hur fritidsområdet och hotellet ska utvecklas fanns inte Socialdemokraterna med.

Nu säger kommunalrådet Marie Ekman (S) till SLA att det inte handlar om att partiet är kritiskt till planerna på att utveckla Billingen.

Ville avvakta

– Men när vi i början av januari fick frågan om vi ville gå in i förhandlingarna, var vi inte beredda på det. Vi ville avvakta, förklarar Ekman.

Enligt henne ville partiet ha ett bättre underlag och eftersom det endast var några få S-politiker som tog del av informationen i början av januari valde man att vänta tills man har kunnat diskutera frågan i större grupp. Det ska man bland annat göra på måndag innan kommunfullmäktigemötet.

– När sektorschefen Rogher Selmosson tidigare presenterade den utredning som gjorts om Billingen inför fullmäktigegruppen talades det om 100 miljoner kronor i investeringar, nu är det ytterligare 50 miljoner.

Då var det enligt Ekman utvecklingen av bland annat slalombacken och konstsnöspåret som var i fokus, att kommunen skulle köpa badet och Blå hallen fanns inte med.

Ingen stängd dörr

– Vi har inte stängt några dörrar till något, men det är viktigt att inse att det handlar om väldigt stora investeringar. Det är 50 miljoner kronor per år till 2019. Det ska ställas mot att vi också har andra investeringar som behöver göras gällande skolor, förskolor, LSS-boenden och annat.

Ekman poängterar också att allt har gått väldigt snabbt.

– Så kan det givetvis bli i en förhandling och planerna har byggts på utifrån utredningen, men vi kan inte gå in i detta utan diskussion.