22 jan 2016 14:01

22 jan 2016 14:01

Fick tjata sigtill röntgen

IVO:

En patient kom till Skaraborgs sjukhus i Skövde på natten och sökte vård för kraftig huvudvärk.

Enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, ville personalen skicka hem honom och rekommenderade huvudvärkstabletter.

Patienten betonade att det inte hjälpte med tabletter och efter mycket tjat fick han klartecken för en röntgenundersökning. Efter undersökningen fick han vänta tre timmar på svaret, personalen ville göra ytterligare en röntgen. Efter den får han besked om att det handlar om stroke.

Enligt anmälan ska mannen få medicin, men han hade fortfarande inte fått den då han kom upp på avdelningen vid 18-tiden. När det stod klart för personalen att han inte fått någon medicin påbörjades behandlingen direkt.

En patient kom till Skaraborgs sjukhus i Skövde på natten och sökte vård för kraftig huvudvärk.

Enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, ville personalen skicka hem honom och rekommenderade huvudvärkstabletter.

Patienten betonade att det inte hjälpte med tabletter och efter mycket tjat fick han klartecken för en röntgenundersökning. Efter undersökningen fick han vänta tre timmar på svaret, personalen ville göra ytterligare en röntgen. Efter den får han besked om att det handlar om stroke.

Enligt anmälan ska mannen få medicin, men han hade fortfarande inte fått den då han kom upp på avdelningen vid 18-tiden. När det stod klart för personalen att han inte fått någon medicin påbörjades behandlingen direkt.