27 jan 2016 15:33

27 jan 2016 15:33

Billingens naturspår är stängda

SKÖVDEMildvädret går hårt åt snön på berget

De senaste dagarnas milda väder har gått hårt åt snön på Billingens fritidsområde.

Vintervädret som kom strax efter julhelgen var efterlängtat och har inneburit fina möjligheter till vinteraktiviteter på berget under hela januari. Nu är snöläget dessvärre inte det bästa om man tränar för Vasaloppet.

Slalombacken är öppen tills vidare men kommunen har tills vidare tvingats stänga naturspåren för längdskidåkning i väntan på kallare väderlek, däribland den populära (gröna) Hellnermilen och (gula) Lasserundan (5 km).

För tillfället är det endast konstsnöspåret (3,6 km) och skidlekplatsen som är öppna.

Med anledning av Billingens långlopp är dock Konstsnöspåret stängt för allmänheten från och med fredag 29/1 klockan 22.00 till och med lördag 30/1 klockan 14.00.

Vintervädret som kom strax efter julhelgen var efterlängtat och har inneburit fina möjligheter till vinteraktiviteter på berget under hela januari. Nu är snöläget dessvärre inte det bästa om man tränar för Vasaloppet.

Slalombacken är öppen tills vidare men kommunen har tills vidare tvingats stänga naturspåren för längdskidåkning i väntan på kallare väderlek, däribland den populära (gröna) Hellnermilen och (gula) Lasserundan (5 km).

För tillfället är det endast konstsnöspåret (3,6 km) och skidlekplatsen som är öppna.

Med anledning av Billingens långlopp är dock Konstsnöspåret stängt för allmänheten från och med fredag 29/1 klockan 22.00 till och med lördag 30/1 klockan 14.00.