27 jan 2016 17:33

27 jan 2016 17:43

Domstol förtegen om Lisa-ärendet

LISA-MORDET: Oklart om yrkande

Hovrätten vill inte kommentera om man överlägger om advokatens yrkade gällande en rättspsykiatrisk undersökning av Nerijus Bilevicius om han döms för mordet på Lisa Holm.

I måndags avslutades rättegången i hovrätten mot Nerijus Bilevicius som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord. Advokaten Inger Rönnbäck yrkade då att klienten ska frikännas och försättas på fri fot i avvaktan på dom. Det sista yrkandet fick hon svar på redan under tisdagen då hovrätten beslutade att han ska vara kvar i häktet tills dom meddelas i målet eller annat beslutas. Just innan rättegången skulle avslutas yrkade Rönnbäck också på en rättspsykiatrisk undersökning av Bilevicius i det fall han döms för mordet.

Men om detta yrkande har ingått i de överläggningar som hovrätten har genomfört vill hovrättsrådet Martin Andersson inte kommentera.

– Nej, jag vill inte säga något alls om detta ärendet. Men rent generellt kan man säga att fram till dess att dom meddelas i ett ärende kan domstolen komma med beslut i olika frågor. Det finns ingen särskild tidsgräns.

I måndags avslutades rättegången i hovrätten mot Nerijus Bilevicius som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för mord. Advokaten Inger Rönnbäck yrkade då att klienten ska frikännas och försättas på fri fot i avvaktan på dom. Det sista yrkandet fick hon svar på redan under tisdagen då hovrätten beslutade att han ska vara kvar i häktet tills dom meddelas i målet eller annat beslutas. Just innan rättegången skulle avslutas yrkade Rönnbäck också på en rättspsykiatrisk undersökning av Bilevicius i det fall han döms för mordet.

Men om detta yrkande har ingått i de överläggningar som hovrätten har genomfört vill hovrättsrådet Martin Andersson inte kommentera.

– Nej, jag vill inte säga något alls om detta ärendet. Men rent generellt kan man säga att fram till dess att dom meddelas i ett ärende kan domstolen komma med beslut i olika frågor. Det finns ingen särskild tidsgräns.