28 jan 2016 19:35

28 jan 2016 19:35

Bättre brandskydd på cuper

SERVICENÄMNDEN

Räddningstjänsten arbetade under våren 2015 fram nya riktlinjer för brandskydd i skolor med tillfällig övernattning.

Till exempel när Skadevi cup och Ulvacupen anordnas och spelare och ledare sover i skolsalar. Kraven skärps, det kan handla om heltäckande automatiskt brand- och utrymningslarm och bredare dörrar. Servicenämnden kommer därför be kommunfullmäktige om fem miljoner kronor extra för att säkra 18 aktuella skolor i Skövde kommun.

Till exempel när Skadevi cup och Ulvacupen anordnas och spelare och ledare sover i skolsalar. Kraven skärps, det kan handla om heltäckande automatiskt brand- och utrymningslarm och bredare dörrar. Servicenämnden kommer därför be kommunfullmäktige om fem miljoner kronor extra för att säkra 18 aktuella skolor i Skövde kommun.