28 jan 2016 10:03

28 jan 2016 10:03

Populärt att resa utomlands på sportlovet

SKÖVDE

Rekordmånga svenskar reser utomlands under sportlovsveckorna, enligt bokningsstatistik från Resia.

– Årets sportlovsveckor är väldigt välbokade. Vi ser en tydlig ökning både inom paketresor och resor med reguljärflyg, säger Bodil Sörman, resebyråchef på Resia i Skövde.

Enligt resebolagets statistik ökar resandet på sportlovet med 14 procent. Det klassiska resemålet Kanarieöarna ligger i topp, med ön Gran Canaria som favorit. Man bokar även längre resor till bland annat Kuba, Mexico och Dominikanska republiken. Jamaica har också blivit ett populärt resmål, här ser man en ökning av resenärer med hela 80 procent jämfört med förra året. Egypten som tidigare var en sportlovsfavorit är nu helt borta från årets topplista.

– Årets sportlovsveckor är väldigt välbokade. Vi ser en tydlig ökning både inom paketresor och resor med reguljärflyg, säger Bodil Sörman, resebyråchef på Resia i Skövde.

Enligt resebolagets statistik ökar resandet på sportlovet med 14 procent. Det klassiska resemålet Kanarieöarna ligger i topp, med ön Gran Canaria som favorit. Man bokar även längre resor till bland annat Kuba, Mexico och Dominikanska republiken. Jamaica har också blivit ett populärt resmål, här ser man en ökning av resenärer med hela 80 procent jämfört med förra året. Egypten som tidigare var en sportlovsfavorit är nu helt borta från årets topplista.