29 jan 2016 16:29

29 jan 2016 16:29

Amanda Vargvinge inleder möten

SKÖVDE: Programmet för Mångsidiga måndagar på biblioteket presenteras

Det blir som vanligt ett allsidigt och blandat program när Mångsidiga måndagar återuppstår efter vinterdvalan. En författardebutant, ekonomi i vardagen och Eko-logi står på agendan i det blandade vårprogrammet. Elva olika evenemang finns att välja på.

Först ut för säsongen i biblioteket är Skövdetjejen Amanda Vargvinge, en ung författardebutant som berättar om hur hennes bok kom till. Boken kommer ut i april och heter ”Inzignias ljus”. Den är skriven i fantasy-genren och är delvis baserad på hennes egen speciella uppväxt. I boken möter man hennes alter ego Luna.

Från Kulturrådet kommer läsambassadören Anne-Marie Körling på besök för att tala på temat livsviktig läslust. Lite vardagspraktiska kunskaper kan man få sig till livs om man väljer att besöka den kväll då ekonomi och juridik i vardagen är rubriken. Västerhöjdläraren Inger Karlsson talar under kvällen och det är ett samarbete med Kvinna Skaraborg.

– Vi samarbetar gärna med föreningslivet, säger Eva Kihlström på biblioteket. I april kommer till exempel Kent-Ove Hvass från Skövde naturskyddsförening och visar bilder från Galapagos.

Med humanistiska föreningen som värd blir det föreläsning med Ylva Byrman. Hon är doktorand i nordiska språk och känd som expert i radions program Språket.

Nytt för säsongen är en öppen bokcirkel som vänder sig till alla åldrar. Bokcirkeln kommer att handla om Katarina Taikons böcker om Katitzi. De som anmäler sig till cirkel kan dessutom gratis se filmen Taikon som visas på biograf Odeon.

Författarbesök med temat poesi och prosa blir det också på de mångsidiga måndagarna.

Gunilla Linn Persson, Henri Gyllander, Aros Fioretos och Sara Hallström är alla författare som kommer att besöka biblioteket.

Först ut för säsongen i biblioteket är Skövdetjejen Amanda Vargvinge, en ung författardebutant som berättar om hur hennes bok kom till. Boken kommer ut i april och heter ”Inzignias ljus”. Den är skriven i fantasy-genren och är delvis baserad på hennes egen speciella uppväxt. I boken möter man hennes alter ego Luna.

Från Kulturrådet kommer läsambassadören Anne-Marie Körling på besök för att tala på temat livsviktig läslust. Lite vardagspraktiska kunskaper kan man få sig till livs om man väljer att besöka den kväll då ekonomi och juridik i vardagen är rubriken. Västerhöjdläraren Inger Karlsson talar under kvällen och det är ett samarbete med Kvinna Skaraborg.

– Vi samarbetar gärna med föreningslivet, säger Eva Kihlström på biblioteket. I april kommer till exempel Kent-Ove Hvass från Skövde naturskyddsförening och visar bilder från Galapagos.

Med humanistiska föreningen som värd blir det föreläsning med Ylva Byrman. Hon är doktorand i nordiska språk och känd som expert i radions program Språket.

Nytt för säsongen är en öppen bokcirkel som vänder sig till alla åldrar. Bokcirkeln kommer att handla om Katarina Taikons böcker om Katitzi. De som anmäler sig till cirkel kan dessutom gratis se filmen Taikon som visas på biograf Odeon.

Författarbesök med temat poesi och prosa blir det också på de mångsidiga måndagarna.

Gunilla Linn Persson, Henri Gyllander, Aros Fioretos och Sara Hallström är alla författare som kommer att besöka biblioteket.