29 jan 2016 09:41

29 jan 2016 09:42

"Har varit aktuella hela tiden"

NYHETER: Bränderna i Skövde

De två män som nu är misstänkta för att ha anlagt flera bränder i Skövde, bland annat den som förstörde Skogens förskola, är samma män som förhördes i ärendet i juni.
– De har varit aktuella hela tiden, säger Peter Trolle vid Skövdepolisen till SLA.

I början av maj eldhärjades ett vindskydd på Billingen. Några dagar senare förstördes två ödehus vid Åsbotorpsjön. Några veckor senare totalförstördes en fastighet i Hökaberg Sjogerstad, i en brand. Natten mellan den 7 och 8 juni blev stora delar av Skogens förskola i Skultorp förstörda i en brand. Ett par dygn senare totalförstördes stationshuset i Fornbyn i Skultorp i en brand och i mitten på juni stod ytterligare ett vindskydd på Billingen utmed 5-kilometersspåret i lågor.

De många bränderna fick polisen att misstänkta ett samband men man lyckade i det läget inte binda några vid brotten. Men vid den sista branden i vindskyddet gjorde människor iakttagelser av två personer vid den platsen och även vid andra platser i området.

De två, 17 och 22 år gamla, greps och förhördes, men försattes därefter på fri fot.

Men misstankarna mot dem har aldrig helt avskrivits.

– De har varit aktuella hela tiden, och när vi nu fått fram nya uppgifter i ärendet ska vi förhöra dem igen, men de är inte frihetsberövade, säger Peter Trolle, utredare vid Skövdepolisen.

De två misstänks för att ha anlagt flera bränder. När det gäller branden i Skogens förskola, branden i Fornbyn och branden i en fastighet i Sjogerstad är brottsmisstanken mordbrand. Bränderna på Billingen rubriceras som skadegörelse.

Om de nya uppgifterna kan leda till att polisen kan binda de två vid bränderna är oklart.

– Vi får se hur det går. Rent generellt kan man säga att det inte är så lätt att binda gärningsmän till bränder helt enkelt eftersom bevisen brinner upp, det krävs att gärningsmännen antingen har blivit iakttagna eller att man har andra bevis.

I början av maj eldhärjades ett vindskydd på Billingen. Några dagar senare förstördes två ödehus vid Åsbotorpsjön. Några veckor senare totalförstördes en fastighet i Hökaberg Sjogerstad, i en brand. Natten mellan den 7 och 8 juni blev stora delar av Skogens förskola i Skultorp förstörda i en brand. Ett par dygn senare totalförstördes stationshuset i Fornbyn i Skultorp i en brand och i mitten på juni stod ytterligare ett vindskydd på Billingen utmed 5-kilometersspåret i lågor.

De många bränderna fick polisen att misstänkta ett samband men man lyckade i det läget inte binda några vid brotten. Men vid den sista branden i vindskyddet gjorde människor iakttagelser av två personer vid den platsen och även vid andra platser i området.

De två, 17 och 22 år gamla, greps och förhördes, men försattes därefter på fri fot.

Men misstankarna mot dem har aldrig helt avskrivits.

– De har varit aktuella hela tiden, och när vi nu fått fram nya uppgifter i ärendet ska vi förhöra dem igen, men de är inte frihetsberövade, säger Peter Trolle, utredare vid Skövdepolisen.

De två misstänks för att ha anlagt flera bränder. När det gäller branden i Skogens förskola, branden i Fornbyn och branden i en fastighet i Sjogerstad är brottsmisstanken mordbrand. Bränderna på Billingen rubriceras som skadegörelse.

Om de nya uppgifterna kan leda till att polisen kan binda de två vid bränderna är oklart.

– Vi får se hur det går. Rent generellt kan man säga att det inte är så lätt att binda gärningsmän till bränder helt enkelt eftersom bevisen brinner upp, det krävs att gärningsmännen antingen har blivit iakttagna eller att man har andra bevis.