29 jan 2016 16:26

29 jan 2016 18:58

Katarina Jonsson (M) om planen för Blå hallen

SKÖVDE

Kommunen har fått bitvis hård kritik för de stora planerna för Billingen tillsammans med hotellet, inte minst gällande Blå hallen som ingår i ett 45-miljonersköp.
– Det har framställts som att vi inte har några planer för Blå hallen, men vi har flera intressanta idéer som ska utredas, säger Katarina Jonsson (M).

Efter att Alliansen i Skövde tillsammans med Silvester Jellinek, delägare i First Hotell Billingehus, presenterat sina storslagna planerna för Billingens fritidsområde och för hotellet har många varit positiva till satsningen. En del anser till och med att den är nödvändig för Skövdes framtid. Men planerna har också mötts av bitvis hård kritik. Framför allt har den handlat om kommunens plan på att köpa badet, Blå hallen och pulkabacken till ett pris av 45 miljoner kronor.

I förhandlingen med hotellet har Alliansen inte haft med några av kommunens egna experter på exempelvis fastigheter eller mark.

– Men vi har haft underhandskontakt med dem och de, liksom affärsjurister, kommer in när förhandlingen nu går in i steg två där ett avtalsförslag ska tas fram. Detta ska vi sedan presentera för övriga partigrupper innan det är upp till kommunfullmäktige att fatta beslut, förklarar Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde.

Förstår reaktioner

Men hon säger att hon förstår att många reagerar på de 45 miljonerna när man inte har helhetsperspektivet.

– Men fastighetsvärdet är bara en del av summan. Det finns andra viktiga delar – vi behåller makten över områdets utveckling, vi ser ett samhällsekonomiskt värde eftersom vi vill skapa det mest välbesökta turistmålet i södra och västra Sverige. Det kommer att generera ett stort värde till hela Skövde.

– Och vem kan värdera vad det är värt för Skövde i framtiden?

Blå hallen-planer

Katarina Jonsson anser också att det framställts i media att kommunen inte har några planer för Blå hallen.

– Som jag sa på presskonferensen så ser vi flera alternativa användningsområden men jag vill i dag inte säga vad det handlar om eftersom vi måste utreda om de olika alternativen är möjliga att genomföra. Men tanken är att det som blir verklighet ska generera både attraktionsvärde och ett ekonomiskt värde.

Enligt Jonsson har man inte diskuterat en rivning av byggnaden.

Efter att Alliansen i Skövde tillsammans med Silvester Jellinek, delägare i First Hotell Billingehus, presenterat sina storslagna planerna för Billingens fritidsområde och för hotellet har många varit positiva till satsningen. En del anser till och med att den är nödvändig för Skövdes framtid. Men planerna har också mötts av bitvis hård kritik. Framför allt har den handlat om kommunens plan på att köpa badet, Blå hallen och pulkabacken till ett pris av 45 miljoner kronor.

I förhandlingen med hotellet har Alliansen inte haft med några av kommunens egna experter på exempelvis fastigheter eller mark.

– Men vi har haft underhandskontakt med dem och de, liksom affärsjurister, kommer in när förhandlingen nu går in i steg två där ett avtalsförslag ska tas fram. Detta ska vi sedan presentera för övriga partigrupper innan det är upp till kommunfullmäktige att fatta beslut, förklarar Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde.

Förstår reaktioner

Men hon säger att hon förstår att många reagerar på de 45 miljonerna när man inte har helhetsperspektivet.

– Men fastighetsvärdet är bara en del av summan. Det finns andra viktiga delar – vi behåller makten över områdets utveckling, vi ser ett samhällsekonomiskt värde eftersom vi vill skapa det mest välbesökta turistmålet i södra och västra Sverige. Det kommer att generera ett stort värde till hela Skövde.

– Och vem kan värdera vad det är värt för Skövde i framtiden?

Blå hallen-planer

Katarina Jonsson anser också att det framställts i media att kommunen inte har några planer för Blå hallen.

– Som jag sa på presskonferensen så ser vi flera alternativa användningsområden men jag vill i dag inte säga vad det handlar om eftersom vi måste utreda om de olika alternativen är möjliga att genomföra. Men tanken är att det som blir verklighet ska generera både attraktionsvärde och ett ekonomiskt värde.

Enligt Jonsson har man inte diskuterat en rivning av byggnaden.