29 jan 2016 15:01

29 jan 2016 15:01

Polisanmäler affischering

SKÖVDE: Skolor polisanmäler Nordfronts skolbanderoller

Efter att personal och elever upptäckt banderoller med texten ”Förintelsen är en bluff ” på gymnasieskolor i Skövde, så polisanmäler nu skolorna händelsen.

Det var på onsdagen som elever och personal på Kavelbro och Västerhöjdgymnasiet upptäckte affischer som riktade sig mot Förintelsen. Det var just på onsdagen den internationella minnesdagen för offren i förintelsen högtidlighölls. I texten på de tryckta banderollerna står bland annat att läsa ”Förintelsen är en bluff”. Texten gör också reklam för organisationen Nordfront. Under torsdagen gjorde rektorer vid de båda Skövdegymnasierna att polisanmäla händelserna. Skövde kommun har en rutin som gör att man anmäler klotter och, som här, för olaga affischering.

– Min förhoppning är att det här var en enskild aktion, sådant här vill vi slippa, säger gymnasiechef Johan Rahmberg. De gör sig till ljusskygga individer som smyger in på skolorna för att sätta upp sina banderoller, man undrar hur de tänker, säger han.

– Från skolans sida arbetar vi mot sådant här, bland annat med rättviseveckan och demokrativeckan.

Det var på onsdagen som elever och personal på Kavelbro och Västerhöjdgymnasiet upptäckte affischer som riktade sig mot Förintelsen. Det var just på onsdagen den internationella minnesdagen för offren i förintelsen högtidlighölls. I texten på de tryckta banderollerna står bland annat att läsa ”Förintelsen är en bluff”. Texten gör också reklam för organisationen Nordfront. Under torsdagen gjorde rektorer vid de båda Skövdegymnasierna att polisanmäla händelserna. Skövde kommun har en rutin som gör att man anmäler klotter och, som här, för olaga affischering.

– Min förhoppning är att det här var en enskild aktion, sådant här vill vi slippa, säger gymnasiechef Johan Rahmberg. De gör sig till ljusskygga individer som smyger in på skolorna för att sätta upp sina banderoller, man undrar hur de tänker, säger han.

– Från skolans sida arbetar vi mot sådant här, bland annat med rättviseveckan och demokrativeckan.