01 feb 2016 15:50

01 feb 2016 15:50

Toftedahl talar i San Francisco

SKÖVDE: Forskare från HIS till Game Developers Conference

När en av världens största konferenser inom dataspel, Game Developers Conference, arrangeras i San Francisco i mars finns forskare från Högskolan i Skövde med på talarlistan. Då kommer det att handla om Game Writing-utbildningsprogram.

Game Developers Conference (GDC) är en årligen återkommande konferens för datorspelsutvecklare. När den i mars går av stapeln i San Francisco finns Marcus Toftedahl, dataspelsforskare vid Högskolan i Skövde, med på talarlistan.

Game writing

Marcus Toftedahl kommer att prata om erfarenheter kring att bygga ett Game writing-utbildningsprogram.

Presentationen kommer han att göra tillsammans med Lee Sheldon som har skapat Game writing-program på Renselaer Polytechnic Institute (RPI) och även gör det på Worcester Polytechnig Institute. Enligt Toftedahl är dessa de enda universiteten i världen med program för Game Writing:

– Vi träffades på Sweden Game Conference i höstas och märkte att Skövde och RPI var de enda universiteten i världen som hade program fokuserade på Game Writing, säger Marcus Toftedahl i ett pressmeddelande.

Att det är positivt för Skövde att synas på GDC är det ingen tvekan om.

– GDC är världens största utvecklarkonferens och att synas där är en bekräftelse på att vi gör relevanta saker, menar Marcus Toftedahl.

– Jag och Lee presenterar inom GDC Education Summit vilket betyder att vi kan delge våra erfarenheter till andra av världens främsta spelutbildare och forskare. Det känns väldigt kul att vi i Skövde faller inom den kategorin.

Men det är inte bara Toftedahl som kommer att representera Skövde på GDC i San Francisco.

Även Per Anders Östblad och Henrik Engström kommer att tala under konferensen. Bland annat kommer det att handla om äventyrsspelet Frekvens saknad: ett spel som HIS har utvecklat för såväl seende spelare som spelare med olika grader av synnedsättning.

Game Developers Conference (GDC) är en årligen återkommande konferens för datorspelsutvecklare. När den i mars går av stapeln i San Francisco finns Marcus Toftedahl, dataspelsforskare vid Högskolan i Skövde, med på talarlistan.

Game writing

Marcus Toftedahl kommer att prata om erfarenheter kring att bygga ett Game writing-utbildningsprogram.

Presentationen kommer han att göra tillsammans med Lee Sheldon som har skapat Game writing-program på Renselaer Polytechnic Institute (RPI) och även gör det på Worcester Polytechnig Institute. Enligt Toftedahl är dessa de enda universiteten i världen med program för Game Writing:

– Vi träffades på Sweden Game Conference i höstas och märkte att Skövde och RPI var de enda universiteten i världen som hade program fokuserade på Game Writing, säger Marcus Toftedahl i ett pressmeddelande.

Att det är positivt för Skövde att synas på GDC är det ingen tvekan om.

– GDC är världens största utvecklarkonferens och att synas där är en bekräftelse på att vi gör relevanta saker, menar Marcus Toftedahl.

– Jag och Lee presenterar inom GDC Education Summit vilket betyder att vi kan delge våra erfarenheter till andra av världens främsta spelutbildare och forskare. Det känns väldigt kul att vi i Skövde faller inom den kategorin.

Men det är inte bara Toftedahl som kommer att representera Skövde på GDC i San Francisco.

Även Per Anders Östblad och Henrik Engström kommer att tala under konferensen. Bland annat kommer det att handla om äventyrsspelet Frekvens saknad: ett spel som HIS har utvecklat för såväl seende spelare som spelare med olika grader av synnedsättning.