02 feb 2016 13:53

02 feb 2016 13:53

Brottsmisstänkt efter svår olycka

NYHETER: Kvinna allvarligt skadad

En mycket allvarlig olycka inträffade vid Väring för en vecka sedan. En ung kvinna skadades svårt och chauffören misstänkts nu för grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri.

Det var vid halvfyratiden på morgonen den 27 januari som en boende utmed länsväg 200 vid Väring väcktes av en kraftig smäll.

– Personen sprang ut och upptäckte en brinnande bil bland träden bara 50 meter från huset. Personen såg till att den kvinnliga passageraren kom ut ur bilen och räddade därmed livet på henne, säger Marlene Andersson Wikman vid Mariestadspolisen där ärendet utreds.

Personen kunde också se att chauffören som tagit sig ut själv var både skadad och chockad.

Den kvinnliga passageraren har enligt Marlene Andersson Wikman skadats mycket allvarligt och kommer att få bestående men efter olyckan. Polisen utreder nu händelsen och chauffören, en man i 50-årsåldern, är misstänkt för flera brott i samband med den våldsamma kraschen.

– Grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Han är ännu inte hörd, men det ska ske inom kort.

Polisen kunde efter olyckan konstatera att bilen måste ha haft en mycket hög fart.

– Vi kan inte säga exakt hur fort, men bilen kom från Skövdehållet och vi har kunnat följa spåren ett hundratalmeter i vägrenen innan den flög iväg och landade ytterligare hundra meter bort, bland en massa träd. Det hela slutade med en frontalkrock mot ett av träden och därefter började bilen att brinna. Bilen blev totalt demolerad.

Det var vid halvfyratiden på morgonen den 27 januari som en boende utmed länsväg 200 vid Väring väcktes av en kraftig smäll.

– Personen sprang ut och upptäckte en brinnande bil bland träden bara 50 meter från huset. Personen såg till att den kvinnliga passageraren kom ut ur bilen och räddade därmed livet på henne, säger Marlene Andersson Wikman vid Mariestadspolisen där ärendet utreds.

Personen kunde också se att chauffören som tagit sig ut själv var både skadad och chockad.

Den kvinnliga passageraren har enligt Marlene Andersson Wikman skadats mycket allvarligt och kommer att få bestående men efter olyckan. Polisen utreder nu händelsen och chauffören, en man i 50-årsåldern, är misstänkt för flera brott i samband med den våldsamma kraschen.

– Grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Han är ännu inte hörd, men det ska ske inom kort.

Polisen kunde efter olyckan konstatera att bilen måste ha haft en mycket hög fart.

– Vi kan inte säga exakt hur fort, men bilen kom från Skövdehållet och vi har kunnat följa spåren ett hundratalmeter i vägrenen innan den flög iväg och landade ytterligare hundra meter bort, bland en massa träd. Det hela slutade med en frontalkrock mot ett av träden och därefter började bilen att brinna. Bilen blev totalt demolerad.