02 feb 2016 16:30

02 feb 2016 17:11

Unga utvecklade Kvällsöppet

SKÖVDE: Innovation camp på Balthazar

Utveckla konceptet Kvällsöppet på Balthazar. Det uppdraget fick 60 elever på IT-gymnasiet under Innovation camp.
– Uppdraget är roligt för att jag får utveckla min förståelse för vad andra, till exempel barn, tycker är roligt, säger Vilma Gustavsson.

Innovation camp hölls under tisdagen på Balthazar science center, som också var dagens uppdragsgivare.

– 60 elever i tvåan på IT-gymnasiet är här och de får jobba med ett verkligt problem, berättar Pernilla Holmgren från Ung företagsamhet.

Nytt innehåll

Balthazar har ett koncept för ungdomar mellan 13-16 år som heter Kvällsöppet. Under våren har ungefär 20 ungdomar anmält sig till de tio träffarna. Men Balthazar vill att 75 ungdomar är med till hösten. Uppdraget IT-gymnasiets elever fick var att utveckla konceptet där teknik, naturvetenskap och engelska skulle stå i fokus.

– Vi vill se vad de kan fylla Kvällsöppet med för nytt innehåll och hur de skulle vilja marknadsföra det för att nå målgruppen på ett bra sätt, säger Maria Bergsten på Balthazar.

Eleverna började med att spåna fram idéer, de letade fakta och bollade förslagen hos en expertgrupp, de skrev en projektplan och i slutet av dagen var det redovisning.

– De har kort tid på sig att göra det här och det är också en grej att det är tidspress, då arbetar man på ett annat sätt, säger Pernilla Holmgren som berättar att tidigare Innovation camp resulterat i att uppdragsgivarna tagit till sig och använt idéer och förslag.

Utanför lådan

Eleverna kom fram till många förslag och fick också tipset att det är bra med knasiga idéer.

– En lustgaskammare, när man kommer ut skrattar man mycket och har jättekul. Det är ju väldigt knäppt, vi har tänkt utanför lådan. Och en berg- och dalbanesimulator som skakar och håller på. Turneringskvällar i allt möjligt. Det är väldigt intressant att få chansen att bidra, berättade en grupp SLA pratade med.

En annan grupp var inne på temakvällar, till exempel en där man gör allt som behövs för att vara med på ett cosplay-event. Det vill säga allt från smink och eventuella sår till kläder och frisyr så att man ser ut som den karaktär man valt.

Den jury som fanns på plats beslutade att prisa grupp nummer fyras förslag som gick under namnet "Explosive, Static & Stellar Fun". Förslaget fick ut på anordna fem olika tema kvällar med trevligt umgänge och intressanta experiment.

"Ett koncept som kan locka alla med betoning på KUL! En bra presentation av en galen grupp som sett det röda Z i Balthazar. Ett långsiktigt projekt med klockren marknadsföring" motiverade juryn beslutet.

Innovation camp hölls under tisdagen på Balthazar science center, som också var dagens uppdragsgivare.

– 60 elever i tvåan på IT-gymnasiet är här och de får jobba med ett verkligt problem, berättar Pernilla Holmgren från Ung företagsamhet.

Nytt innehåll

Balthazar har ett koncept för ungdomar mellan 13-16 år som heter Kvällsöppet. Under våren har ungefär 20 ungdomar anmält sig till de tio träffarna. Men Balthazar vill att 75 ungdomar är med till hösten. Uppdraget IT-gymnasiets elever fick var att utveckla konceptet där teknik, naturvetenskap och engelska skulle stå i fokus.

– Vi vill se vad de kan fylla Kvällsöppet med för nytt innehåll och hur de skulle vilja marknadsföra det för att nå målgruppen på ett bra sätt, säger Maria Bergsten på Balthazar.

Eleverna började med att spåna fram idéer, de letade fakta och bollade förslagen hos en expertgrupp, de skrev en projektplan och i slutet av dagen var det redovisning.

– De har kort tid på sig att göra det här och det är också en grej att det är tidspress, då arbetar man på ett annat sätt, säger Pernilla Holmgren som berättar att tidigare Innovation camp resulterat i att uppdragsgivarna tagit till sig och använt idéer och förslag.

Utanför lådan

Eleverna kom fram till många förslag och fick också tipset att det är bra med knasiga idéer.

– En lustgaskammare, när man kommer ut skrattar man mycket och har jättekul. Det är ju väldigt knäppt, vi har tänkt utanför lådan. Och en berg- och dalbanesimulator som skakar och håller på. Turneringskvällar i allt möjligt. Det är väldigt intressant att få chansen att bidra, berättade en grupp SLA pratade med.

En annan grupp var inne på temakvällar, till exempel en där man gör allt som behövs för att vara med på ett cosplay-event. Det vill säga allt från smink och eventuella sår till kläder och frisyr så att man ser ut som den karaktär man valt.

Den jury som fanns på plats beslutade att prisa grupp nummer fyras förslag som gick under namnet "Explosive, Static & Stellar Fun". Förslaget fick ut på anordna fem olika tema kvällar med trevligt umgänge och intressanta experiment.

"Ett koncept som kan locka alla med betoning på KUL! En bra presentation av en galen grupp som sett det röda Z i Balthazar. Ett långsiktigt projekt med klockren marknadsföring" motiverade juryn beslutet.