05 feb 2016 14:28

05 feb 2016 14:28

Storkök sköter sig

INSPEKTIONER: Mat hanteras säkert

Livsmedelsinspektörer hos miljösamverkan tycker att personalen vid storkök är bra på att hantera mat och att hålla ordning.

Under november gjorde inspektörer 88 oanmälda besök i storkök som lagar mat till skolor, förskolor, äldreboenden, asylboenden och sjukhus i Skövde, Falköping, Tibro, Hjo och Karlsborg.

I de allra flesta kök sker hanteringen av mat till allergiker och överkänsliga på ett säkert sätt. Det är också rent och god ordning på förvaringen av livsmedel.

Brister konstaterades på två ställen.

Där var kunskapen om tid och temperaturer otillräcklig samt att personalen inte mätte temperaturen vid olika viktiga steg i hanteringen.

Under november gjorde inspektörer 88 oanmälda besök i storkök som lagar mat till skolor, förskolor, äldreboenden, asylboenden och sjukhus i Skövde, Falköping, Tibro, Hjo och Karlsborg.

I de allra flesta kök sker hanteringen av mat till allergiker och överkänsliga på ett säkert sätt. Det är också rent och god ordning på förvaringen av livsmedel.

Brister konstaterades på två ställen.

Där var kunskapen om tid och temperaturer otillräcklig samt att personalen inte mätte temperaturen vid olika viktiga steg i hanteringen.