09 feb 2016 17:04

09 feb 2016 17:04

Aktivt lov i februari

SKÖVDE: Februarilovet ger möjlighet till olika aktiviteter

Februarilovet närmar sig och för de som vill sysselsätta sig finns mycket att välja på. Ett 50-tal föreningar och organisationer bjuder in sportlovslediga barn och ungdomar.

Det finns gott om saker att hitta på i Skövde under februarilovet för de som vill vara aktiva. Skövde kommun har arrangerat sportlov, eller som det numera kallas, februarilov, sedan många år tillbaka i tiden. Och det är lika populärt som vanligt menar Erik Kvarnling på fritidsförvaltningen.

– I år är det ett 50-tal föreningar och organisationer som ser till att det blir en väldig spridning på programmet. Det kommer att finnas något att göra för alla, från de allra yngsta samt till de äldre ungdomarna, säger Kvarnling.

En del av lovets aktiviteter är beroende av väderleken och med det milda väder som är nu kan en del programpunkter få ställas in.

– All information om februarilovet finns på webben. På Skovde.se kommer vi att lägga ut information om något måste ställas in, säger fritidsförvaltningens Camilla Hammarström. Men det kan också komma till aktiviteter som någon förening vill bjuda in till, säger hon.

Några direkta nyheter för årets februarilov utlovas inte, men några deltagare har utökat sitt program. I Arena Skövde kommer det att finnas en hel del att välja på. På torsdag har till exempel Skövde handikapps idrottsförening prova-på innebandy för funktionshindrade. Andra dagar kan man testa att spela amerikansk fotboll, är man sugen på base-eller softball är det bara att komma till arenan, utrustning håller Skövde saints med. IFK Skövde bjuder in till inomhusfotboll, futsal, aktiviteten vänder sig till barn som är tio till tolv år. Skövde ABK håller prova-på brottning, och här kan man också få valsa runt i en sumobrottardräkt.

För de unga som är mellan 15 och 18 år har försvaret ett program som heter ” prova på livet som soldat under en dag”. Då ska man bland annat få information, träna och åka bandvagn.

Fritidsgårdarna är också öppna och på Nyeport kan man gå på dj-kurs, designkväll eller åka på utflykt till Falköping med paintball i sikte. I Skultorp blir det 24-timmars sportlovs-lan för Skövdes skolungdomar.

Det finns gott om saker att hitta på i Skövde under februarilovet för de som vill vara aktiva. Skövde kommun har arrangerat sportlov, eller som det numera kallas, februarilov, sedan många år tillbaka i tiden. Och det är lika populärt som vanligt menar Erik Kvarnling på fritidsförvaltningen.

– I år är det ett 50-tal föreningar och organisationer som ser till att det blir en väldig spridning på programmet. Det kommer att finnas något att göra för alla, från de allra yngsta samt till de äldre ungdomarna, säger Kvarnling.

En del av lovets aktiviteter är beroende av väderleken och med det milda väder som är nu kan en del programpunkter få ställas in.

– All information om februarilovet finns på webben. På Skovde.se kommer vi att lägga ut information om något måste ställas in, säger fritidsförvaltningens Camilla Hammarström. Men det kan också komma till aktiviteter som någon förening vill bjuda in till, säger hon.

Några direkta nyheter för årets februarilov utlovas inte, men några deltagare har utökat sitt program. I Arena Skövde kommer det att finnas en hel del att välja på. På torsdag har till exempel Skövde handikapps idrottsförening prova-på innebandy för funktionshindrade. Andra dagar kan man testa att spela amerikansk fotboll, är man sugen på base-eller softball är det bara att komma till arenan, utrustning håller Skövde saints med. IFK Skövde bjuder in till inomhusfotboll, futsal, aktiviteten vänder sig till barn som är tio till tolv år. Skövde ABK håller prova-på brottning, och här kan man också få valsa runt i en sumobrottardräkt.

För de unga som är mellan 15 och 18 år har försvaret ett program som heter ” prova på livet som soldat under en dag”. Då ska man bland annat få information, träna och åka bandvagn.

Fritidsgårdarna är också öppna och på Nyeport kan man gå på dj-kurs, designkväll eller åka på utflykt till Falköping med paintball i sikte. I Skultorp blir det 24-timmars sportlovs-lan för Skövdes skolungdomar.