09 feb 2016 17:13

09 feb 2016 17:14

Lov med läsning eller robotbygge

SKÖVDE: Kulturkul och rondellrobotar på februarilovet

Kulturavdelningen bjuder även de på olika aktiviteter under februarilovet. Film, teaterbesök och att bygga en rondellrobot är något av det som står på programmet för de lediga eleverna.

De flesta av kulturens programpunkter är förlagda till kulturhuset. I konstmuseet finns en öppen verkstad och här kan man på egen hand trycka bilder. Med verkstadens lilla bokpress kan barnen trycka reliefbilder i papper. Som inspiration finns en utställning av Alexis Blake att titta på.

En öppen bokcirkel som vänder sig till alla åldrar kommer att hållas i biblioteket. Utgångspunkten kommer att vara böckerna om Katitzi som Katarina Taikon skrev. Lizette Uddmar på Stadsbiblioteket berättar att de köpt in flera exemplar av boken som kommer att finnas till utlåning. Boken är en dubbelutgåva med två boktitlar om Katitzi, böckerna utspelar sig under 40-talet.

Två filmer kommer också att visas under lovet. Det är två animerade filmer som kommer att visas på biografen Odeon i Kulturhuset. Fantompojken som är ett slags deckaräventyr handlar om elvaåringen Leo som är cancersjuk, men även en superhjälte. Den andra filmen har titeln Snobben: the peanuts movie.

Teaterintresset kanske väcks om man följer med till teatern för att få ett smakprov ur föreställningen Emil I Lönnerberga. Skövde musikteater bjuder också på en titt bakom kulisserna och att besöka scenen där allt utspelar sig.

Mer teater kan det bli om man söker sig till Södra Ryd. I ABF lokalen blir det teaterlek med Lina Helland. Här kan man få utforska teaterns grunder med samarbete, improvisation och rolltolkning.

Balthazar

Ett samarbete mellan konstverkstaden och Balthazar heter RoundaBots, rondellrobotar. Namnet syftar förstås på utställningen i konstmuseet med Stina Opitz verk, hon som gav upphov till den folkrörelse som gav oss rondellhundar i mängd. Teknik och konst ska mötas när man ska bygga rondellrobotar. Alla åldrar kan delta och gott om material att bygga med ska finnas på plats. Vill man ta med egna grunkor att bygga rondellrobot av går det förstås också bra.

På Balthazar utlovar men även experiment med hög wow-faktor. Skapa egna moln, undersök blixtar och kolla in en tornado är några häftiga punkter i programmet.

De flesta av kulturens programpunkter är förlagda till kulturhuset. I konstmuseet finns en öppen verkstad och här kan man på egen hand trycka bilder. Med verkstadens lilla bokpress kan barnen trycka reliefbilder i papper. Som inspiration finns en utställning av Alexis Blake att titta på.

En öppen bokcirkel som vänder sig till alla åldrar kommer att hållas i biblioteket. Utgångspunkten kommer att vara böckerna om Katitzi som Katarina Taikon skrev. Lizette Uddmar på Stadsbiblioteket berättar att de köpt in flera exemplar av boken som kommer att finnas till utlåning. Boken är en dubbelutgåva med två boktitlar om Katitzi, böckerna utspelar sig under 40-talet.

Två filmer kommer också att visas under lovet. Det är två animerade filmer som kommer att visas på biografen Odeon i Kulturhuset. Fantompojken som är ett slags deckaräventyr handlar om elvaåringen Leo som är cancersjuk, men även en superhjälte. Den andra filmen har titeln Snobben: the peanuts movie.

Teaterintresset kanske väcks om man följer med till teatern för att få ett smakprov ur föreställningen Emil I Lönnerberga. Skövde musikteater bjuder också på en titt bakom kulisserna och att besöka scenen där allt utspelar sig.

Mer teater kan det bli om man söker sig till Södra Ryd. I ABF lokalen blir det teaterlek med Lina Helland. Här kan man få utforska teaterns grunder med samarbete, improvisation och rolltolkning.

Balthazar

Ett samarbete mellan konstverkstaden och Balthazar heter RoundaBots, rondellrobotar. Namnet syftar förstås på utställningen i konstmuseet med Stina Opitz verk, hon som gav upphov till den folkrörelse som gav oss rondellhundar i mängd. Teknik och konst ska mötas när man ska bygga rondellrobotar. Alla åldrar kan delta och gott om material att bygga med ska finnas på plats. Vill man ta med egna grunkor att bygga rondellrobot av går det förstås också bra.

På Balthazar utlovar men även experiment med hög wow-faktor. Skapa egna moln, undersök blixtar och kolla in en tornado är några häftiga punkter i programmet.