09 feb 2016 14:52

09 feb 2016 15:41

Vill att alla barn ska få testa skidor

SKÖVDE: Brinner för sporten

Att så många barn som möjligt ska få testa att åka skidor. Det är skidåkaren Patrik Johanssons tanke och den här veckan testas konceptet på elever från Billingskolan. ”Jättejättekul. Vi vill göra det igen! Men då vill vi vara borta hela dagen!” sa elever i Diamanten 3 efter sitt pass.

Det är tisdag morgon och på Billingens skidstadion åker elever i Diamanten 3 från Billingskolan skidor. Varken vädret eller föret är det bästa. Men humöret är på topp ändå.

– Tanken är att jag vill att så många som möjligt ska få åka skidor och även prova på lite teknik. Nu är ju föret som det är, så det blir mest bara att åka, konstaterar Patrik Johansson från Träningskonsulten.

Vädret är ju som bekant svårt att påverka.

– Så vi är väldigt glada att vi över huvud taget kunde köra, det såg inte jätteljust ut för några dagar sedan. Men kommunens anställda har gjort ett jättejobb här. Det ihop med bra humör och lite kämpande från skolan och oss, så kunde vi få ihop det. Första passet började ju med ösregn, men ungarna var lika glada för det. Det är kul att se, konstaterar han.

Idén till Swix ski-day, som han kallar det, fick han för ett år sedan.

– Som tur är har jag i och med min skidåkning haft väldigt bra sponsorer som snabbt nappade på idén att få upp barnen hit.

Elever i trean och fyran på Billingskolan får testa upplägget den här veckan.

– För att se hur det fungerar, vad vi behöver göra och tänka på. Vi hoppas på en fortsättning och på att utveckla det ännu mer till nästa år.

Det kostar inget och eleverna får låna skidutrustning.

– Det är tanken att det ska vara för alla. Jag tävlar själv fortfarande, men ju äldre man blir desto mer inser man att man haft turen att ha haft bra tränare genom alla år och att man fått möjligheten att köra det här fullt ut. Då vill jag att så många som möjligt ska få chansen att prova det här för att se om det är något för dem, säger Patrik Johansson innan han blir rejält kramad av eleverna.

Det är tisdag morgon och på Billingens skidstadion åker elever i Diamanten 3 från Billingskolan skidor. Varken vädret eller föret är det bästa. Men humöret är på topp ändå.

– Tanken är att jag vill att så många som möjligt ska få åka skidor och även prova på lite teknik. Nu är ju föret som det är, så det blir mest bara att åka, konstaterar Patrik Johansson från Träningskonsulten.

Vädret är ju som bekant svårt att påverka.

– Så vi är väldigt glada att vi över huvud taget kunde köra, det såg inte jätteljust ut för några dagar sedan. Men kommunens anställda har gjort ett jättejobb här. Det ihop med bra humör och lite kämpande från skolan och oss, så kunde vi få ihop det. Första passet började ju med ösregn, men ungarna var lika glada för det. Det är kul att se, konstaterar han.

Idén till Swix ski-day, som han kallar det, fick han för ett år sedan.

– Som tur är har jag i och med min skidåkning haft väldigt bra sponsorer som snabbt nappade på idén att få upp barnen hit.

Elever i trean och fyran på Billingskolan får testa upplägget den här veckan.

– För att se hur det fungerar, vad vi behöver göra och tänka på. Vi hoppas på en fortsättning och på att utveckla det ännu mer till nästa år.

Det kostar inget och eleverna får låna skidutrustning.

– Det är tanken att det ska vara för alla. Jag tävlar själv fortfarande, men ju äldre man blir desto mer inser man att man haft turen att ha haft bra tränare genom alla år och att man fått möjligheten att köra det här fullt ut. Då vill jag att så många som möjligt ska få chansen att prova det här för att se om det är något för dem, säger Patrik Johansson innan han blir rejält kramad av eleverna.