12 feb 2016 06:00

12 feb 2016 06:00

Femte gången för Railjam

SKÖVDE: Event på Hertig Johans torg

För femte gången arrangeras Evolver Railjam på Hertig Johans torg i Skövde.
– Vi har en gedigen prispott, det ser riktigt bra ut, säger Lukas Linnarsson.

Efter två års uppehåll är Evolver Railjam tillbaka på Hertig Johans torg lördagen den 13 februari. Sist det begav sig, 2013, deltog mellan 30 och 35 personer.

– Det har legat på 30 till 50 deltagare genom åren. Nu kör vi för femte gången och det har varit bra intresse hittills. Det krockar med en tävling i Göteborg, men det har vad vi känt av inte påverkat oss, säger Lukas Linnarsson från Evolver som står som arrangör tillsammans med Skövde cityförening.

Vad är railjam, för den som inte vet?

– Det är en tävling som vi arrangerar för att visa upp sporten, som är ganska liten. För att ge publikfrieri så kör vi på torget, annars är det uppe i backen man hänger. Vårt mål är att skapa en tävling som är för alla åldrar och alla nivåer, man ska kunna komma och känna att det är en gemytlig stämning. Man tävlar på skidor och snowboard genom att köra på rails och boxar och göra olika trick. Så det är kul att kolla på.

Det som bedöms i tävlingen är bland annat mångsidighet och svårighetsgrad. Priser delas ut till juniorer, damer och herrar.

Snön som behövs till railjam körs till torget. Temat för evenemanget är skogshuggare.

– Vi som arrangerar kommer att gå runt i flanellskjorta, troféerna är gjorda av gamla stockar och vi har gjort bänkar. De som åker får jättegärna slänga på sig flanellskjorta, men man är välkommen utan flanell också, säger Lukas Linnarsson.

Efter två års uppehåll är Evolver Railjam tillbaka på Hertig Johans torg lördagen den 13 februari. Sist det begav sig, 2013, deltog mellan 30 och 35 personer.

– Det har legat på 30 till 50 deltagare genom åren. Nu kör vi för femte gången och det har varit bra intresse hittills. Det krockar med en tävling i Göteborg, men det har vad vi känt av inte påverkat oss, säger Lukas Linnarsson från Evolver som står som arrangör tillsammans med Skövde cityförening.

Vad är railjam, för den som inte vet?

– Det är en tävling som vi arrangerar för att visa upp sporten, som är ganska liten. För att ge publikfrieri så kör vi på torget, annars är det uppe i backen man hänger. Vårt mål är att skapa en tävling som är för alla åldrar och alla nivåer, man ska kunna komma och känna att det är en gemytlig stämning. Man tävlar på skidor och snowboard genom att köra på rails och boxar och göra olika trick. Så det är kul att kolla på.

Det som bedöms i tävlingen är bland annat mångsidighet och svårighetsgrad. Priser delas ut till juniorer, damer och herrar.

Snön som behövs till railjam körs till torget. Temat för evenemanget är skogshuggare.

– Vi som arrangerar kommer att gå runt i flanellskjorta, troféerna är gjorda av gamla stockar och vi har gjort bänkar. De som åker får jättegärna slänga på sig flanellskjorta, men man är välkommen utan flanell också, säger Lukas Linnarsson.