13 feb 2016 17:53

13 feb 2016 17:53

Vasaloppet för de unga

SKÖVDE: De små stakade fram i Barnens vasalopp på Billingens fritidsområde

I ett lätt snöfall deltog ett hundratal barn i lördagens vasalopp för barn som arrangerades på Billingen. Efter ett varv på skidstadion var det målgång och då kunde barnen få njuta av både blåbärssoppa och medalj.

Natanael Andin var ett av barnen som deltog i loppet på berget. I sin gröna skidoverall och nya skidglasögon var han väl rustad för den snö som yrde ner under lördagen. Lite hjälp i starten var nog tacksamt när pappa Johan fick hjälpa till med att få fast kabelbindningarna runt vinterkängorna. Efter att ha blivit dirigerad åt rätt håll så bar det iväg på de fina loppisfyndade skidorna.

– Han gillar att åka skidor, så det blir nog nya snart. Dom växer ju fort i den här åldern också, säger pappa Johan.

Treåringen Lucas Moberg tar ett extra varv runt stadion på sina nyvallade skidor. Det är hans mamma som är vallaexperten och snart ska hon få spika upp hans medalj vid sängen, berättar han. Även om det är första vasaloppet för Lucas kanske det blir fler i framtiden, i alla fall om han ska följa sin morbror i skidspåren. Han är den meriterade vasaloppsåkaren Dan Moberg.

Blåbärssoppan är jättegod tycker Alicia Sjödin som kolkar i sig en mugg efter sitt vasalopp, det är andra gången hon deltar i barnloppet. Strax efter dyker lillasystern Lova upp i målfållan och får lite draghjälp sista biten.

– Jag har inte åkt Vasaloppet själv men jag skulle vilja göra det, säger mamma Sandra Sjödin. Fast jag har inte åkt skidor sedan jag gick i skolan.

Närmare 100 barn deltog under lördagen, och det blir plötsligt trångt i målfållan där barnen åker in under en vasaloppsport. Ebba Lidström som är tre år ser både stolt och glad ut när hon stakar över mållinjen på sina nya julklappsskidor och får sin medalj runt halsen.

Edward Dönnes från Korsberga har bra fart på skidorna, han har legat i och tränat hemma i kohagen.

– När det var snö hemma i Korsberga så fanns det ett spår draget utmed staketet i kohagen, så där brukar jag åka runt, berättar han.

Natanael Andin var ett av barnen som deltog i loppet på berget. I sin gröna skidoverall och nya skidglasögon var han väl rustad för den snö som yrde ner under lördagen. Lite hjälp i starten var nog tacksamt när pappa Johan fick hjälpa till med att få fast kabelbindningarna runt vinterkängorna. Efter att ha blivit dirigerad åt rätt håll så bar det iväg på de fina loppisfyndade skidorna.

– Han gillar att åka skidor, så det blir nog nya snart. Dom växer ju fort i den här åldern också, säger pappa Johan.

Treåringen Lucas Moberg tar ett extra varv runt stadion på sina nyvallade skidor. Det är hans mamma som är vallaexperten och snart ska hon få spika upp hans medalj vid sängen, berättar han. Även om det är första vasaloppet för Lucas kanske det blir fler i framtiden, i alla fall om han ska följa sin morbror i skidspåren. Han är den meriterade vasaloppsåkaren Dan Moberg.

Blåbärssoppan är jättegod tycker Alicia Sjödin som kolkar i sig en mugg efter sitt vasalopp, det är andra gången hon deltar i barnloppet. Strax efter dyker lillasystern Lova upp i målfållan och får lite draghjälp sista biten.

– Jag har inte åkt Vasaloppet själv men jag skulle vilja göra det, säger mamma Sandra Sjödin. Fast jag har inte åkt skidor sedan jag gick i skolan.

Närmare 100 barn deltog under lördagen, och det blir plötsligt trångt i målfållan där barnen åker in under en vasaloppsport. Ebba Lidström som är tre år ser både stolt och glad ut när hon stakar över mållinjen på sina nya julklappsskidor och får sin medalj runt halsen.

Edward Dönnes från Korsberga har bra fart på skidorna, han har legat i och tränat hemma i kohagen.

– När det var snö hemma i Korsberga så fanns det ett spår draget utmed staketet i kohagen, så där brukar jag åka runt, berättar han.