14 feb 2016 16:52

14 feb 2016 17:59

Skidtrixande på torget

SKÖVDE: Trick med skidor och snowboard på Hertig Johans torg

Skid- och snowboardtävlingen Evolver railjam lockade ett drygt 30-tal unga entusiaster till att visa upp sina bästa trix på Hertig Johans torg under lördagen.

Efter ett uppehåll på två år var det i lördags återigen dags för skid- och snowboardtävlingen Evolver railjam att inta Hertig Johans torg. Det var femte gången som arrangören Lukas Linnarsson och hans medhjälpare gjort torget till ett festligt event. Med åtskilliga kubikmeter konstsnö hade de under fredagen lyckats få till både skidbacken och landningen på ett annars ganska snöfattigt torg. Arrangemanget syftar även till att visa upp den annars så ganska smala sporten för Skövdeborna.

Railjam

Railjam är en tävlingsform som går ut på att göra olika trick på räcken och boxar, och skickligheten bedöms av en jury. Man får köra så många åk som man kan hinna med under en viss tid, och juryn bedömer sådant som svårighetsgrad samt mångsidighet. Tävlingen vänder sig till alla åldrar och nivå på åkarna, och priser delades ut för junior, dam och herrklass.

Ett drygt 30-tal åkare slöt upp för att vara med i tävlingen, de flesta med skidor men även en och annan brädåkare räknades in. Flera yngre åkare passade också på att visa upp sina konster, en av de yngsta deltagarna var sjuåringen Filip Bolinder. En hel del publik följde också uppvisningen och applåderade alla åkare som deltog.

Emina

Emina Andersson var enda tjejen i tävlingen och hon var verkligen glad för att kunna delta i railjam eventet. Emina har fått ägna ett och ett halvt år till att komma igen från de svåra skador hon ådrog sig på longboard. Det var under 2014 års SM tävling Taberg downhill challenge som hon i mycket hög fart kraschade våldsamt med sin bräda.

– Det är helt fantastiskt och sjukt kul att få åka i dag igen, hade inte tänkt vara med först men jag ändrade mig, säger Emina Andersson. Jag har inte fått åka något sedan olyckan så i dag är det premiäråk med snowboard, och jag älskar att åka på alla typer av brädor. Nu till våren ska jag börja med att åka longboard igen, berättar Emina Andersson.

Efter ett uppehåll på två år var det i lördags återigen dags för skid- och snowboardtävlingen Evolver railjam att inta Hertig Johans torg. Det var femte gången som arrangören Lukas Linnarsson och hans medhjälpare gjort torget till ett festligt event. Med åtskilliga kubikmeter konstsnö hade de under fredagen lyckats få till både skidbacken och landningen på ett annars ganska snöfattigt torg. Arrangemanget syftar även till att visa upp den annars så ganska smala sporten för Skövdeborna.

Railjam

Railjam är en tävlingsform som går ut på att göra olika trick på räcken och boxar, och skickligheten bedöms av en jury. Man får köra så många åk som man kan hinna med under en viss tid, och juryn bedömer sådant som svårighetsgrad samt mångsidighet. Tävlingen vänder sig till alla åldrar och nivå på åkarna, och priser delades ut för junior, dam och herrklass.

Ett drygt 30-tal åkare slöt upp för att vara med i tävlingen, de flesta med skidor men även en och annan brädåkare räknades in. Flera yngre åkare passade också på att visa upp sina konster, en av de yngsta deltagarna var sjuåringen Filip Bolinder. En hel del publik följde också uppvisningen och applåderade alla åkare som deltog.

Emina

Emina Andersson var enda tjejen i tävlingen och hon var verkligen glad för att kunna delta i railjam eventet. Emina har fått ägna ett och ett halvt år till att komma igen från de svåra skador hon ådrog sig på longboard. Det var under 2014 års SM tävling Taberg downhill challenge som hon i mycket hög fart kraschade våldsamt med sin bräda.

– Det är helt fantastiskt och sjukt kul att få åka i dag igen, hade inte tänkt vara med först men jag ändrade mig, säger Emina Andersson. Jag har inte fått åka något sedan olyckan så i dag är det premiäråk med snowboard, och jag älskar att åka på alla typer av brädor. Nu till våren ska jag börja med att åka longboard igen, berättar Emina Andersson.