16 feb 2016 13:55

16 feb 2016 13:55

Åtal för stölder framflyttat

NYHETER: Misstänkta traktortjuvar kvar i häkte

De två misstänkta traktortjuvarna har varit häktade sedan i december och åtalet dröjer ytterligare. Åklagaren har begärt och fått förlängning till den 1 mars.

I december stals två John Deere-traktorer på en gård i Skövde. Två män greps och häktades misstänkta för grov stöld. Därefter har de omhäktats flera gånger. På tisdagen begärde åklagaren förlängd åtalstid i ytterligare två veckor eftersom utredningen inte är klar. Männen gick med på förlängningen utan att omhäktningsförhandlingar behövde hållas. Åtalet ska nu komma den 1 mars.

När polisen började utreda Skövdestölden kom man fram till att ett stort antal traktorer stulits på olika håll och de häktade har också kunnat knytas till fem andra stölder. Polisen i region Väst initierade en kontakt med Nationella operativa avdelningen, Noa, gällande traktorstölderna i landet. Noa fungerar nu som samordnare och ska kartlägga stölderna. ”Traktorstölderna anses nu som en nationell angelägenhet. Ursprunget är stölden i Skövde” sade Magnus Karlsson, polisen östra Skaraborg till SLA nyligen.

I december stals två John Deere-traktorer på en gård i Skövde. Två män greps och häktades misstänkta för grov stöld. Därefter har de omhäktats flera gånger. På tisdagen begärde åklagaren förlängd åtalstid i ytterligare två veckor eftersom utredningen inte är klar. Männen gick med på förlängningen utan att omhäktningsförhandlingar behövde hållas. Åtalet ska nu komma den 1 mars.

När polisen började utreda Skövdestölden kom man fram till att ett stort antal traktorer stulits på olika håll och de häktade har också kunnat knytas till fem andra stölder. Polisen i region Väst initierade en kontakt med Nationella operativa avdelningen, Noa, gällande traktorstölderna i landet. Noa fungerar nu som samordnare och ska kartlägga stölderna. ”Traktorstölderna anses nu som en nationell angelägenhet. Ursprunget är stölden i Skövde” sade Magnus Karlsson, polisen östra Skaraborg till SLA nyligen.

  • Lena Jonsson